Είναι γεγονός ότι δεν θα πλήξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Είναι γεγονός ότι δεν θα πλήξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Την προηγούμενη Κυριακή 24/9 πραγματοποιήθηκε ο β’ γύρος των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την εκλογή του νέου προέδρου μεταξύ των δύο φιναλίστ του α’ γύρου, του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου.

Πανελλαδικά στις κάλπες προσήλθαν 134.420 μέλη του κόμματος και είχαμε 132.710 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1.710 άκυρα – λευκά. Έλαβαν: Στέφανος Κασσελάκης 55,98% και 74.285 ψήφους, Έφη Αχτσιόγλου 44,2% και 58.425 ψήφους. Σχεδόν τα ίδια ποσοστά έβγαλαν και οι κάλπες εδώ στο Γαλάτσι: ψήφισαν 772 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (49 περισσότερα από την α’ Κυριακή) και είχαμε 753 έγκυρα ψηφοδέλτια και 19 άκυρα – λευκά. Πήραν: Στέφανος Κασσελάκης 55,11% και 425 ψήφους, Έφη Αχτσιόγλου 44,89% και 338 ψήφους.

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης, διαδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα που είχε αναλάβει την προεδρία του κόμματος το 2008.
Μπορεί οι εκλογές να τελείωσαν και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά από 3 μήνες που ήταν ακέφαλος να έχει πλέον Πρόεδρο, τα προβλήματα όμως στο εσωτερικό του κόμματος μόλις άρχισαν! Από το βράδυ της Κυριακής, μετά ακριβώς την ανακοίνωση του οριστικού αποτελέσματος από τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ κ. Δρόσο, ξεκίνησαν τα όργανα!

Αυτή που έφτασε πρώτη στα γραφεία του κόμματος για να κάνει δηλώσεις ήταν η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία χαιρέτισε τους ψηφοφόρους της με σηκωμένη τη γροθιά, απαντώντας ΄έτσι στα συνθήματά τους «αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή» και «μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά». Συνθήματα τα οποία είχαν παραλήπτη προφανώς το νέο πρόεδρο και το επιτελείο του.

Στη συνέχεια στην Κουμουνδούρου έφτασε και ο νικητής της κούρσας διαδοχής Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον σύντροφό του Τάιλερ. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον υποδέχθηκαν με το σύνθημα «νάτος νάτος ο Πρωθυπουργός» και «Στέφανε, προχώρα, αλλαξέ τα όλα». Στη δήλωσή του ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες, το φως κέρδισε και η ελπίδα γίνεται το μέλλον. Εγώ δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Από αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά».
Είχαν προηγηθεί οι ευχαριστίες του σε όλους όσοι τον στήριξαν σε αυτό τον αγώνα των 30 ημερών και φυσικά στους γονείς του αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, στην προσωπική του οικογένεια, τον Τάιλερ και τη σκυλίτσα του Φάρλι. Αυτό το οποίο πραγματικά ζήλεψα από τα στιγμιότυπα του εορτασμού της νίκης του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αγκαλιά της μητέρας του προς τον γαμπρό της Τάιλερ. Και το λέω αυτό γιατί τόσα χρόνια παντρεμένος δεν ένοιωσα ποτέ μια τέτοια ζεστή αγκαλιά από την πεθερά μου. Συγνώμη αλλά το έχω παράπονο.

Κλείνοντας θα πω κι αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πλήξουμε ποτέ! Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να ακούσουμε από το στόμα του νέου προέδρου και τις πολιτικές του θέσεις για τα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και τα οποία δεν είναι λίγα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή