ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στο πλευρό των Αρμενίων στην αστραπιαία επίθεση που δέχτηκαν από το Αζερμπαϊτζάν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στο πλευρό των Αρμενίων στην αστραπιαία επίθεση που δέχτηκαν από το Αζερμπαϊτζάν

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ:

Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει τους Αρμένιους στην απαράδεκτη πολεμική επίθεση που εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά εις βάρος τους το Αζερμπαϊτζάν.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε μια αστραπιαία επίθεση στον αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός των συνόρων του, αναγκάζοντας την παράδοση της de facto διοίκησης εκεί μέσα σε μια ημέρα. Πλέον, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τον τόπο τους, φοβούμενοι εθνοκάθαρση αν πέσουν στα χέρια του αζέρικου στρατού.

Φοβούμενοι εθνοκάθαρση από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν, πολλοί πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ πιστεύουν ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην πατρίδα τους, ενώ η μαζική έξοδος συνεχίζεται.

Από τους περίπου 100.000 ανθρώπους που ζουν στην περιοχή, η επίσημη αρμενική εκτίμηση είναι ότι περισσότεροι από 13.550 άνθρωποι είχαν ήδη εγκαταλείψει, ενώ εικόνες που ελήφθησαν από την πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Στεπανακέρτ, έδειχναν μεγάλες ουρές οχημάτων να περιμένουν στην ουρά για να φύγουν, συνοδευόμενα από μέλη των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων.

Το Πράσινο Κίνημα παρακολουθεί με αληθινό ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν και δηλώνει ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση πως ο σεβασμός στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Η νέα επίθεση του Αζερμπαϊτζάν θέτει σε επιπλέον κίνδυνο την ασφάλεια όλων των κρατών της ευρύτερης περιοχής μας, η οποία ήδη δοκιμάζεται από την πολεμική σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία.

Το Πράσινο Κίνημα καλεί τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της, ιδιαίτερα το δυτικό κόσμο και την Ε.Ε., αλλά και τα κράτη που υπέγραψαν ως εγγυητές, στη συμφωνία εκεχειρίας της προηγούμενης σύγκρουσης, να καταδικάσουν την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν, να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό της Αρμενίας και να επιβάλλουν το σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Το Πρασινο Κινημα προτείνει στην κυβέρνηση να δώσει άσυλο σε πρόσφυγες αδελφούς Αρμένιους και να τους βοηθήσει να εγκατασταθούν μόνιμα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Κ. Καλογράνης: “Είναι ώρα ευθύνης για όλους”

Σε δήλωσή του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, κ. Κώστας Καλογράνης δήλωσε: “Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει τον αδελφό Αρμένικο λαό και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτοί οι αναθεωρητισμοί από οποιαδήποτε χώρα. Είναι ώρα ευθύνης για όλους.”

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green …για τη ζωή μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή