«Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη!»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη!»

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου


Την τελική προεκλογική ομιλία του πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, μπροστά από το περίπτερο της παράταξης επί της Λ. Βεΐκου 4.

Με κεντρικό σύνθημα «Για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων», ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου έδωσε από τα πρώτα κιόλας λόγια του σαφή πολιτικό χρώμα και σ’αυτές τις εκλογές, μιλώντας για τα «εγκλήματα», όπως τα χαρακτήρισε, «της ακρίβειας, των φόρων, της φτώχειας, του εργασιακού μεσαίωνα με 13ωρα και των πλειστηριασμών σπιτιών. Της απαξίωσης της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Και αυτές οι εκλογές είναι πολιτικές!»

Καλωσορίζοντας τον κόσμο στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης είπε πως «σε πολύ μικρό διάστημα από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές που η κυβέρνηση της ΝΔ, κυβέρνηση που εκπροσώπησε και εκπροσωπεί το κεφάλαιο, η κυβέρνηση του “πάμε και όπου βγει” όσον αφορά την καθημερινότητα αλλά και την ίδια την ζωή του λαού μας, είναι υπεύθυνη για πολλά ακόμα τραγικά εγκλήματα κατά της ανθρώπινης υγείας, ζωής και αξιοπρέπειας. Οι συγκλονιστικές εξελίξεις στην περιοχή της Θεσσαλίας, επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο την ανάγκη να χρεοκοπήσει αυτή ακριβώς η λογική του “πάμε και όπου βγει” και να ζωντανέψει, να δυναμώσει η αντίληψη ότι ήρθε η ώρα να το πάρουμε αλλιώς!
»Είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές και λαϊκές περιουσίες όμως και πριν από λίγο καιρό πάλι, όταν 100δες χιλιάδες στρέμματα κάηκαν σε όλη την Ελλάδα για να κερδίσουν μια χούφτα όμιλοι που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο χώρο της ενέργειας, του τουρισμού, των μεγάλων κατασκευών, της βιομηχανίας και του real estate. (…) Τα εγκλήματα αυτά, λοιπόν, δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν ατιμώρητα!»

Υποστήριξε πως και στο Γαλάτσι ασκείται η ίδια πολιτική του αστικού κράτους και άσκησε σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή και στηλίτευσε τις μετακινήσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από τον έναν συνδυασμό στον άλλον. «Σήμερα ο δήμος μας δεν έχει ούτε ένα μόνιμο ηλεκτρολόγο! Δεν έχει αυτή την στιγμή ένα πολιτικό μηχανικό για να κάνει μελέτες μιας και ο ένας πηγαίνει στην πολεοδομία. Δεν έχουμε εργαζόμενους για παράλληλη στήριξη των παιδιών μας στους παιδικούς σταθμούς. Δεν έχουμε ως δήμος ούτε ένα δασολόγο ενώ έχουμε δασικές εκτάσεις! Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχουμε… Η δε Κοινωνική Υπηρεσία πού σηκώνει ένα τεράστιο και σύνθετο βάρος λόγω και της ιδιαίτερης σημασίας της, προσπαθεί, αν και με μεγάλες ελλείψεις, να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Και ο κατάλογος των ελλείψεων μακρύς σε διοικητικό προσωπικό, υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου.
»Αυτό που ζήσαμε και την προηγούμενη 4ετια, όχι μόνο από την διοίκηση του κ. Μαρκόπουλου, στελέχους της ΝΔ με συνεργασία κορυφαίων στελεχών τού ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την συντριπτική πλειοψηφία και των υπολοίπων παρατάξεων ήταν σαν ένα ριμέικ παλιάς ταινίας και μάλιστα συχνά κακοπαιγμένης.
»Η παράταξη του κ. Ζώμπου, ΝΔ και ο ίδιος, αναλώθηκε, τα δύο πρώτα χρόνια της τελευταίας 4ετίας σε κάποιους “λεονταρισμούς” τόσο επί προσωπικού όσο και για κάποια δευτερεύοντα διαχειριστικά ζητήματα, διατηρώντας φυσικά στο ακέραιο την συμφωνία της και την ταύτιση της με την λογική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης δομών και υπηρεσιών, τα τελευταία δύο χρόνια δε “έλαμψε” δια της απουσίας και της αφωνίας της! Μόνο τυχαίο δεν είναι λοιπόν το γεγονός ότι η παράταξη του κ. Μαρκόπουλου σχεδόν απορρόφησε την συγκεκριμένη παράταξη.
»Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ της κας Σαπουνά δεν μπόρεσε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες και του δικού της κόμματος για το ότι αν και 5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση αλλά και έχοντας την διοίκηση στην περιφέρεια Αττικής, όχι μόνο λεηλάτησε μαζί με ΝΔ , ΠΑΣΟΚ κλπ δορυφόρους, την καθημερινότητα του λαού μας αλλά δεν έδωσε απολύτως καμία λύση στα μεγάλα ζητήματα των ελεύθερων χωρών και στην δική μας γειτονιά, το Γαλάτσι. Παλαί, δασόκτημα Ομορφοκκλησιάς, κεντρική πλατεία, περιβάλλον συνέχισαν στον ίδιο δρόμο που είχαν χαράξει οι προηγούμενοι.
»Η λογική της συνδιαχείρισης στα κύρια αφορά και την κα Ζέρβα, η οποία εξάλλου υπερψήφισε σχεδόν όλες τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής. Η παράταξη του κ. Παναγιώτου εξάντλησε την όποια ριζοσπαστικότητά της με την προσχώρηση της στον συνδυασμό του κ. Μελισσουργού, πρώην αντιδημάρχου παλιότερα του κ. Τούντα και αργότερα του κ. Μαρκόπουλου. Και τώρα έρχεται και ο κ. Γερμάνος Μελισσουργός, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε και ως αντιδήμαρχος με την στάση του, την αντίληψη του για εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών, την λογική τής ανταποδοτικότητας.»

Ο κ. Χαραλαμπίδης έκλεισε την ομιλία του απευθύνοντας ένα «πλατύ και ανοικτό κάλεσμα αγώνα, συμπόρευσης και κοινής πάλης σε κάθε άνθρωπο της δουλειάς που θέλει να αλλάξουμε τα πράγματα και στην δική μας γειτονιά της Αθήνας, το Γαλάτσι. Ως Λαϊκή Συσπείρωση ήμασταν στις γειτονιές τού Γαλατσίου, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, σε όλες τις δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου, βρεθήκαμε αξημέρωτα μαζί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στηρίξαμε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του Δήμου Γαλατσίου, ανεξάρτητα από τις εργασιακές τους σχέσεις.
»Παλέψαμε μαζί με το μαζικό κίνημα της περιοχής μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Παλαί, του ολυμπιακού αυτού ακινήτου, ενάντια στην διάλυση των δομών υγείας, ενάντια στις βλαβερές κεραίες κινητής τηλεφωνίας, παλέψαμε για την δημιουργία νέων ασφαλών και σύγχρονων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, παλέψαμε και παλεύουμε για την κατάργηση των τροφείων, απαιτήσαμε την εξεύρεση χώρων για καινούργια σχολεία, διεκδικήσαμε κονδύλια για την λειτουργία των σχολικών μονάδων και για την αντισεισμική θωράκισή τους, διεκδικήσαμε και διεκδικούμε να σωθεί και ο τελευταίος ελεύθερος χώρος, στην τελευταία γειτονιά. (…)
»Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τελευταία στιγμή με όλες μας τις δυνάμεις για να μην χαθεί ούτε μια σπιθαμή από την δασική, αναδασωτέα περιοχή της πόλης μας, μαζί και με τις υπόλοιπες και για αυτή του δασοκτήματος Ομορφοκκλησιάς, θα δώσουμε τη μάχη για να μην χαθεί αυτός της ο χαρακτήρας, που ουσιαστικά απεμπολεί πλέον η νυν διοίκηση του κου Μαρκόπουλου.
»Στηρίξαμε και στηρίζουμε την διεκδίκηση της Επιτροπής Συνταξιούχων Γαλατσίου για μόνιμη στέγη του Κέντρου Υγείας Γαλατσίου.
»(…) Τις επόμενες μέρες συνεχίζουμε με επιμονή, σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά. Με το κάλεσμα, το ψηφοδέλτιο να συζητήσουμε με κάθε λαϊκό άνθρωπο που έχει αντικειμενικά συμφέρον να ψηφίσει “Λαϊκή Συσπείρωση”. Να δώσουμε μέχρι την τελευταία ώρα τον καλύτερό μας εαυτό, για να πέσει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο παντού και στον δήμο και στην περιφέρεια! Γιατί μπορούμε να τούς χαλάσουμε τα σχέδια! Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη!»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή