«Το Γαλάτσι είναι πόλη με γερασμένες υποδομές κι εγκατάλειψη των γειτονιών»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Το Γαλάτσι είναι πόλη με γερασμένες υποδομές κι εγκατάλειψη των γειτονιών»

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ, υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου


«Ώρα να αλλάξουν τα πράγματα. Αλλαγή Τώρα». Με αυτό το σύνθημα ο υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου Γερμάνος Μελισσουργός κάλεσε τους Γαλατσιώτες και τις Γαλατσιώτισσες να στηρίξουν τον συνδυασμό του, την Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών» γιατί «η αλλαγή είναι μια συλλογική δουλειά που θέλουμε να συμπληρωθεί με τη δική σας συμμετοχή και ιδέες».

Αυτό ήταν και το γενικότερο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας, που έγινε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, το βραδάκι, έξω από το προεκλογικό κέντρο του συνδυασμού επί της οδού Τράλλεων 132 & Σαπφούς. Ο Γερμάνος Μελισσουργός αφού άσκησε κριτική στα «τέσσερα χρόνια “θα” και επικοινωνιακών παιχνιδιών της σημερινής διοίκησης του δήμου», επικεντρώθηκε στις προτάσεις που θα γίνουν έργα εφόσον εκλεγεί δήμαρχος Γαλατσίου την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.
Ως προς τα έργα του μετρό που γίνονται στην πόλη μας, είπε πως «το Γαλάτσι δεν μπορεί να είναι για άλλη μια φορά μετά την Ολυμπιάδα του 2004 ο “φτωχός συγγενής” σε μεγάλα έργα. Θα ήταν ολέθριο μετά την 10ετία στην πόλη να απομείνουν οι τρεις είσοδοι του μετρό και μόνιμη κυκλοφοριακή επιβάρυνση.» Γι’αυτό και πρότεινε, μεταξύ άλλων, «άμεση εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης με αξιοποίηση όλων των οδικών αρτηριών της πόλης για την ελάφρυνση της κυκλοφοριακής ασφυξίας, την άμεση απομάκρυνση των λαϊκών αγορών από τους κεντρικούς δρόμους Βενιζέλου και Παπαφλέσσα και εκπόνηση μελέτης για τη μετατροπή της κεντρικής πλατείας στο Π. Τέρμα σε κέντρο πόλης με αξιοποίηση των οδών που την περιβάλλουν και την ενσωμάτωση σε αυτή του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης».
Αναφέρθηκε στην ανάγκη «να μπει τέρμα στην αδιαφορία και την εγκατάλειψη του δασικού πλούτου της πόλης» και δεσμεύθηκε για «άμεση συγκρότηση μόνιμης νομικής υπηρεσίας με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών για τη νομική υπεράσπιση του δασικού χαρακτήρα των Τουρκοβουνίων και για καμπάνια ενημέρωσης της πόλης του Γαλατσίου για τους κινδύνους που υπάρχουν γι’αυτό. Ειδικά για το Λόφο Κόκκου είναι αναγκαίο ο Δήμος να σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών μας που διαθέτουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας στην περιοχή.»

Χαρακτήρισε το Γαλάτσι ως «πόλη με γερασμένες υποδομές και χρόνια εγκατάλειψη των γειτονιών» και πρότεινε «άμεσες παρεμβάσεις και εκτεταμένες πεζοδρομήσεις στους κεντρικούς άξονες και τις γειτονιές. Μέριμνα για διαπλάτυνση των πεζοδρομίων σε ολόκληρη την πόλη και ασφαλών διαβάσεων για τους πεζούς.» Δεσμεύθηκε για «κατάργηση της αφετηρίας των τρόλεϊ από την οδό Παπαφλέσσα και μετακίνησή της σε καταλληλότερη θέση που δεν θα ενοχλεί τους κατοίκους» ενώ για τους δρόμους γύρω από την κεντρική αγορά της πόλης είπε πως «θα γίνει μελέτη για πεζοδρομήσεις και για επέκταση των υπαρχόντων πλατειών, για δημιουργία πράσινων διαδρομών που θα συνδέουν τις πλατείες μεταξύ τους και δημιουργία τοπικών αγορών και κέντρων σε κάθε γειτονιά».
Έκανε εκτενή αναφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και μιλώντας για την ανακύκλωση, ο Γερμάνος Μελισσουργός υπογράμμισε την ανάγκη για χωριστή συλλογή και ανακύκλωση πλαστικού, γυαλιού και αλουμινίου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που εδρεύουν στην πόλη μας και για την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων ανακύκλωσης όλων των ρευμάτων απορριμμάτων στα σχολεία με τη συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας, των Συλλόγων Γονέων και των ίδιων των μαθητών. Μάλιστα – είπε – τα έσοδα από την ανακύκλωση αυτών των απορριμμάτων θα μπορούσαν να αποδίδονται στις Σχολικές Επιτροπές και να χρηματοδοτούν δράσεις των σχολείων».
Ως προς το Παλαί υποστήριξε πως πρέπει «να διεκδικήσουμε την πλήρη και μόνιμη απόδοσή του στον Δήμο και τους πολίτες» και μεταξύ των προτάσεών του ήταν και η «δημόσια διαβούλευση για τη δυνατότητα μεταφοράς του Δημαρχείου σε χώρο του Παλαί ώστε να απελευθερωθεί το οικόπεδο αυτό και να ανεγερθεί εκεί σχολείο».
Πριν παρουσιάσει τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του, ο Γερμάνος Μελισσουργός έκλεισε την ομιλία του καλώντας τον λαό του Γαλατσίου να στηρίξει την «Αλλαγή τώρα»!

«Το Γαλάτσι μπορεί να συναντηθεί με το μέλλον του στηριγμένο σε ένα σχέδιο κι ένα όραμα που θα αφορά όλους τους πολίτες του. Που θα απλώνεται σε κάθε γειτονιά, θα ιεραρχεί ως άμεση προτεραιότητα τα προβλήματα των πολλών. Που θα στηρίζεται στην πεποίθηση ότι η δύναμη της πόλης βρίσκεται στην ενεργοποίηση των πολιτών της, στη συμμετοχή, στον διαρκή έλεγχο των διοικούντων, στη δημοκρατία. Για όλα αυτά χρειαζόμαστε μια νέα αρχή. Μια νέα αντίληψη για τη διοίκηση του Δήμου. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους έτοιμους να προσφέρουν και όχι να κερδίσουν από τη συμμετοχή τους στα κοινά. Χρειαζόμαστε μια αδέσμευτη αντίληψη για την πολιτική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με δημοκρατία και συμμετοχή!»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή