Συλληπητήρια μηνύματα των κομμάτων για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συλληπητήρια μηνύματα των κομμάτων για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αποχαιρετά με συγκίνηση και σεβασμό τη σπουδαία ηθοποιό Μαίρη Χρονοπουλου.

Υπήρξε εμβληματική μορφή του θεάτρου και της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Ξεχώρισαν πολλές ερμηνείες της, όπως αυτές στις ταινίες «Τα κόκκινα φανάρια»(1963) και «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη, που ήταν υποψήφιες για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Τη δεκαετία του ’80 πρωταγωνίστησε στα αριστουργήματα του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Κυνηγοί» και «Ταξίδι στα Κύθηρα» . Μάλιστα το 1987 κέρδισε το Α΄ Βραβείο γυναικείου ρόλου, στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, με την ταινία του Κώστα Βρεττάκου, «Τα παιδιά της Χελιδόνας».

Πραγματική αγωνίστρια της ζωής έφυγε διακριτικά όπως η ίδια επιθυμούσε .

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της.

Δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δώρας Αυγέρη, για την απώλεια της Μαίρης Χρονοπούλου:

Ο κινηματογράφος διασώζει μέσα από τις εικόνες του την ομορφιά, την αρχοντιά, τη λάμψη. Η Μαίρη Χρονοπούλου διέθετε αυτά τα χαρίσματα, τα οποία θα μείνουν ανεξίτηλα χάρη στο σινεμά. Θα συνεχίσει να μας διασκεδάζει και να μας συγκινεί με τους μεστούς ρόλους της. Μεγαλύτερη απόδειξη όλων αυτών είναι η συνεργασία της με τον μεγάλο και ιδιαίτερα απαιτητικό Θόδωρο Αγγελόπουλο στο «Ταξίδι στα Κύθηρα». Γι’ αυτό το μεγάλο, άγνωστο ταξίδι, έφυγε η Μαίρη Χρονοπούλου και την ξεπροβοδίζουμε με τις ευχαριστίες για ό,τι μας χάρισε.

Πηγές

Από Νίκος Δημόπουλος - http://www.retromaniax.gr/vb/filedata/fetch?id=746571&d=1357395729, Εύλογη χρήση, https://el.wikipedia.org/w/index.php?curid=477022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή