Άνετη και αναμενόμενη νίκη – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Άνετη και αναμενόμενη νίκη – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Τα αποτελέσματα, πανελλαδικά, των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της προηγούμενης Κυριακής δεν μπορώ να πω ότι ήταν έκπληξη. Ούτε φυσικά και στον Δήμο Γαλατσίου.

Η σαρωτική νίκη του Γιώργου Μαρκόπουλου από την α’ Κυριακή με ποσοστό 72,69% ήταν αναμενόμενο γι’ αυτούς οι οποίοι έβλεπαν τα πράγματα με αντικειμενική και ψύχραιμη ματιά. Κάποιοι λίγοι, οι οποίοι έλεγαν ότι μπορεί η εκλογή δημάρχου στο Γαλάτσι να πάει σε επαναληπτικές εκλογές, απλά κοιτούσαν μέσα από παραμορφωτικούς φακούς. Οι αντικειμενικοί παρατηρητές, όπου κι αν ανήκαν πολιτικά, έλεγαν ότι ο Γιώργος Μαρκόπουλος θα εκλεγεί με άνεση δήμαρχος Γαλατσίου από την α’ Κυριακή.
Όταν κάποιοι συμπολίτες μας με ρωτούσαν να κάνω προβλέψεις ως προς το ποσοστό εκλογής του Δημάρχου, τους απαντούσα να ξεκινήσουν ανάποδα υπολογίζοντας τί ποσοστό θα πάρουν οι άλλοι συνδυασμοί που συμμετέχουν στις εκλογές και τότε θα δουν το ποσοστό που θα πάρει ο Γιώργος Μαρκόπουλος.

Ήταν μια άνετη νίκη, η τρίτη κατά σειρά, με αυξημένο μάλιστα ποσοστό κατά 11,35% σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Δεν ήταν μια εκλογή που του χαρίστηκε. Την κέρδισε με τη δουλειά του και τη συμπεριφορά του. Η πλειοψηφία των Γαλατσιωτών χαρακτηρίζουν τον Γιώργο Μαρκόπουλο ως δουλευταρά και ταπεινό. Η δουλειά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια θα φανεί στην επόμενη πενταετία όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τα οποία ξεκίνησαν και δεν είναι και λίγα: δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί, ένα νηπιαγωγείο, η κεντρική πλατεία, ο Λόφος του Παιδιού, η «Ζαΐρα» κ.α.
Θα αναρωτηθούν ορισμένοι: δηλαδή τα έκανε όλα καλά; Δεν έκανε λάθη ο Γιώργος Μαρκόπουλος; Και λάθη έκανε και λάθη θα ξανακάνει στο μέλλον – διότι όποιος δουλεύει κάνει και λάθη. Αρκεί να μην είναι εγωιστής, να έχει ανοικτά αυτιά και να διορθώνει τα λάθη του.
Ορισμένοι μπορεί να μην συμφωνούν και με τον τρόπο που δουλεύει ο Γιώργος Μαρκόπουλος αλλά αυτός ο τρόπος έχει αποδεχτεί αποτελεσματικός. Όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα η σχέση μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, αν ένας δήμαρχος απλά περιμένει να του δοθούν πόροι από το κράτος και δεν τρέξει, δεν παρακαλέσει, δεν ξημερωθεί στους διαδρόμους Υπουργείων, προκοπή δεν θα δει. Θα μου πείτε, είναι σωστός αυτός ο τρόπος δουλειάς; Θα σας πω όχι αλλά, όπως είπαμε, είναι αποτελεσματικός. Ο γονιός που θέλει να βρει θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό για το παιδί του, δεν ενδιαφέρεται για τα διαδικαστικά.

Το στοίχημα για τον Γιώργο Μαρκόπουλο θα είναι η ολοκλήρωση φυσικά των έργων που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη αλλά κι εκείνων που θα ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα. Εκτιμώ ότι όλα θα προχωρήσουν αρκεί να υπάρχει αρμονική συνεργασία μεταξύ των 26 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του, παλιών και νέων. Όλοι τους πρέπει να γνωρίζουν ότι τους περιμένει πολλή δουλειά!
Εδώ θά ’μαστε και θα τα λέμε. Στο επόμενο φύλλο θα πούμε και δυο λόγια και για τους άλλους υποψήφιους δημάρχους Γαλατσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή