«Διαβρωμένος και δύσοσμος» – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
«Διαβρωμένος και δύσοσμος» – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Λίγο καθυστερημένα έπεσε στα χέρια μου προεκλογικό φυλλάδιο υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό του Γιώργου Μαρκόπουλου και διαβάζοντάς το, σου προκαλεί ύψιστη αρνητική εντύπωση και ερωτήματα για τον εν λόγω κύριο ο οποίος ζήτησε την ψήφο μας και μάλιστα εξελέγη.

Διαβάζω (από το φυλλάδιο):
«Ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι δύσκολος, διαβρωμένος και δύσοσμος, με πολλούς Τελώνες και Φαρισαίους, κάθε είδους θεατρίνους και Πινόκιο, κλόουν και μασκοφόρους. Επικρατεί η κακομοιριά, ο φθόνος, η ζήλια, η διαστρέβλωση, ο ατομικισμός, το κυνήγι των ψήφων και κάθε τί υποχθόνιο και κακό. Σ’ αυτή την αρένα με τα θηρία πρέπει να πολεμάς καθημερινά».
Αυτά λέει ο κ. Μάνος Ελευθερίου. Και δω μπαίνει το ερώτημα, το οποίο, φαντάζομαι θα βρίσκεται στα χείλη όλων σας: αφού ο χώρος της αυτοδιοίκησης στον οποίο ανήκεις και υπηρετείς κι εσύ είναι, όπως γράφεις, διαβρωμένος, δύσοσμος και υποχθόνιος με ψεύτες και Φαρισαίους, εσύ, αγαπητέ κύριε, τί κανεις μέσα σ’αυτή τη χαβούζα; Θα έπρεπε ήδη να έχεις εγκαταλείψει το χώρο για να μείνεις καθαρός και αμόλυντος.

Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Μπορείς και τώρα να χαιρετίσεις όλους αυτούς τους θεατρίνους, Τελώνες και Φαρισαίους, όπως χαρακτηρίζεις προφανώς τους συναδέλφους σου δημοτικούς συμβούλους και να συνεχίσεις τη ζωή σου στο δικό σου παράδεισο. Αν δεν το κάνεις, θα ισχύει η άλλη ρήση του Πλάτωνα: «όμοιος ομοίω αεί πελάζει»…

Πήγαινε στην κορυφή