Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου σχετικά με κάποιες «περίεργες» και «ανεδαφικές» συζητήσεις

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου σχετικά με κάποιες «περίεργες» και «ανεδαφικές» συζητήσεις

Λίγες μέρες έχουν περάσει από το πέρας των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και τη μεγάλη άνοδο που κατέγραψε η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο μας σε ψήφους, ποσοστά και έδρες. Στοιχείο ενθαρρυντικό για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας και στους οποίους η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου θα καταθέσει τις ψήφους και τις έδρες που μας έδωσε ο Γαλατσιώτικος λαός.

Ήδη φαίνεται η αναγκαιότητα αυτού του αγώνα εν μέσω των πολύ σοβαρών εξελίξεων που επηρεάζουν τη ζωή και υποβαθμίζουν τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών και των νέων συνολικά και της περιοχής. Ενδεικτικά :
– Εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά έζησαν έναν ακόμα μαρτυρικό μήνα από την εντεινόμενη ακρίβεια, με τους μισθούς να μένουν καθηλωμένοι και το παραπέρα τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και την πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού.
– Το επόμενο διάστημα οι τοπικές διοικήσεις, όπως και η επανεκλεγείσα του κ. Μαρκόπουλου στο Γαλάτσι, θα κληθούν να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, που στραγγαλίζει τα οικονομικά των δήμων και θυσιάζει τα αναγκαία για τον λαό έργα και υποδομές στον βωμό των προτεραιοτήτων του κεφαλαίου.
– Η Μέση Ανατολή φλέγεται ξανά, με χιλιάδες Παλαιστίνιους να σκοτώνονται για ακόμα μια φορά από τον κατοχικό ισραηλινό στρατό και την ελληνική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα να δηλώνουν παρόντες στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, βάζοντας πλάτη στις πολεμικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών μακελάρηδων στην Παλαιστίνη, ακόμα και με την αποστολή πολεμικού πλοίου στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή ξεδιπλώνεται μια αποπροσανατολιστική και βολική για ορισμένους συζήτηση, σχετικά με τα λάθος ψηφοδέλτια της παράταξης του κ. Μαρκόπουλου και τη στάση που κρατήσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία σε κάθε περίπτωση από την αρχή χαρακτηρίζεται από εντιμότητα απέναντι στον λαό του Γαλατσίου. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι το περασμένο Σάββατο το βράδυ, στις 7 Οκτωβρίου, διαπιστώθηκε τυχαία από πλευράς της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου, ότι το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Γαλάτσι Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο» είχε διαφορετικές διαστάσεις από αυτό της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αφού εξακριβώσαμε ποιο από τα 2 ψηφοδέλτια ήταν προβληματικό, ενημερώσαμε υπεύθυνα, ως οφείλαμε, τον κ.Μαρκόπουλο για το ζήτημα αυτό.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση, η αντιπαράθεσή με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και παρατάξεις είναι πάντα πολιτική και γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες τού λαού μας και τον αγώνα για κάθε δικαίωμα του και όχι βασιζόμενη σε “κόλπα”. Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι ήμασταν ο μόνος συνδυασμός που την ημέρα των εκλογών δημοσιεύσαμε καταγγελία για τη στάση ορισμένων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και στελεχών του συνδυασμού αυτού στα εκλογικά κέντρα. Και φυσικά, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει και το πρόγραμμα και τη θέληση να αναλάβει και τη διοίκηση του δήμου, αν αυτό επιλέξει ο Γαλατσιώτικος λαός, για να παλέψει και από τη θέση αυτή για τα λαϊκά συμφέροντα. Η πείρα από τους δήμους όπου η Λαϊκή Συσπείρωση έχει βρεθεί στο τιμόνι, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον δήμο της Πάτρας, το αποδεικνύει περίτρανα.

Ποιον βολεύει λοιπόν να “πετάγεται η μπάλα στην εξέδρα” και την επόμενη μέρα των εκλογών αντί να συζητιέται το πώς θα αντιπαλέψουμε την προδιαγεγραμμένη αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμοστεί ενάντια στο λαό και από τη διοίκηση του Δήμου μας, η κουβέντα να εστιάζει στα λάθος ψηφοδέλτια και να στοχοποιείται η αυτονόητη και έντιμη στάσης της Λαϊκής Συσπείρωσης ;
Ποιον βολεύει να στοχοποιείται η Λαϊκή Συσπείρωση με ανεδαφικές κατηγορίες, την ίδια ώρα που τώρα και με περισσότερους εκλεγμένους δημοτικούς της συμβούλους θα συνεχίσει να δίνει όλες της τις δυνάμεις εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου για να εμποδιστούν νέα αντιλαϊκά μέτρα; Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσων υποφέρουν. Για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία και τις ανάγκες του λαού, όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων.

Καλούμε το λαό του Γαλατσίου, όσους και όσες στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να κάνουν το ίδιο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και το επόμενο διάστημα, συμμετέχοντας στους σημαντικούς πολιτικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας, απορρίπτοντας οποιεσδήποτε “περίεργες”, ανεδαφικές και σκόπιμα ανούσιες συζητήσεις.

Πήγαινε στην κορυφή