ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα σε ένα διαλυμένο Ε.Σ.Υ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα σε ένα διαλυμένο Ε.Σ.Υ

Ανακοίνωση Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου

«Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα σε ένα διαλυμένο Ε.Σ.Υ»

Σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Κρήτης, το Βενιζέλειο Γ.Ν. Ηρακλείου, τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν σταματούν από την κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος.

Το τελευταίο διάστημα μετά από απόφαση της συνέλευσης του χειρουργικού τομέα αποφασίστηκε να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Το θέμα θίξαμε αρκετές φορές στο μεσοδιάστημα κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Το Υπουργείο και ο Υπουργός απόντες από τη διαχείριση του προβλήματος για περισσότερο από ένα μήνα. Μόλις χθες ο Υπουργός μας ενημέρωσε για την πρόσληψη ιδιωτών ιατρών αναισθησιολόγων ώστε να καλύψουν τις ανάγκες. Η αντίδρασή του αρκετά καθυστερημένη και ελλιπής. Σήμερα ανακοινώνει την παύση από τα καθήκοντά τους του Διοικητή και της Αναπληρώτριας διοικήτριας του εν λόγω νοσοκομείου. Μεταθέτει την ευθύνη των προσλήψεων μόνιμου και τακτικού προσωπικού στους υφισταμένους του. Η επικοινωνία καλά κρατεί.

Η κατάσταση αυτή επικρατεί στην πλειοψηφία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση στην οποία η ίδια έχει οδηγήσει το Ε.Σ.Υ.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στις δημόσιες δομές Υγείας πλήττεται βάναυσα και η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή