Διοικητικό Κέντρο – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Διοικητικό Κέντρο – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου στις 24 Οκτωβρίου, εκτός των άλλων θεμάτων, έγινε για άλλη μια φορά συζήτηση γύρω από τη χρήση του Ολυμπιακού Παλαί.

Αυτή τη στιγμή στους χώρους της Ολυμπιακής Εγκατάστασης λειτουργούν: το Γυμναστήριο Γυναικών και τα Στέκια Νεολαίας του Δήμου Γαλατσίου, η ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών, στο τέλος Νοεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες του και το ΚΕΠ ενώ στο τέλος του χρόνου θα έχουν μεταφερθεί εκεί και οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) από την οδό Πρωτοπαπαδάκη. Οι υγειονομικές υπηρεσίες προβλέπεται να εγκατασταθούν στο Παλαί το πρώτο εξάμηνο του 2024. Επίσης, ο Δήμος Γαλατσίου έχει ζητήσει από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να μεταφερθεί εκεί και το Ταχυδρομείο από την οδό Καραϊσκάκη.
Σε συζητήσεις είναι η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου και με ορισμένες τράπεζες για να εγκαταστήσουν σε εμφανή και ασφαλή σημεία του Παλαί ΑΤΜ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Εκτός αυτών, ως γνωστόν, στο Παλαί λειτουργούν δύο τηλεοπτικά στούντιο και το Christmas Theatre από τα ενοίκια των οποίων καλύπτεται το λειτουργικό κόστος της εγκατάστασης.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, είπε σχετικά: «Στόχος μας είναι να μετατραπεί το Παλαί σε ένα τοπικό διοικητικό κέντρο κι αυτό για δύο λόγους: Ο ένας είναι ότι δεν θα ταλαιπωρούνται οι Γαλατσιώτες να τρέχουν από τη μία υπηρεσία στην άλλη να εξυπηρετηθούν αφού στο Ολυμπιακό Παλαί θα είναι όλες μαζί και δεύτερον, όσες περισσότερες υπηρεσίες εγκατασταθούν και λειτουργούν εκεί, τόσο πιο δύσκολα θα φύγουμε από εκεί. Θα γίνει ένα διοικητικό κέντρο το οποίο θα αγκαλιάσουν οι δημότες μας. Θα γίνει ένας δικός τους χώρος.»
Με τη θέση αυτή του Δημάρχου δεν συμφώνησαν τα μέλη της αντιπολίτευσης που τόνισαν το αντίθετο, δηλαδή όποια στιγμή θελήσει η ΕΤΑΔ, μπορεί να μας κάνει έξωση από το χώρο.
Ο χρόνος θα δείξει – αν κι εγώ εκτιμώ ότι ο Δήμος Γαλατσίου δεν πρόκειται να φύγει από το Παλαί κι αυτό γιατί η εγκατάσταση λειτουργεί με δικά της έσοδα και δεν επιβαρύνει ούτε το δημοτικό ούτε το δημόσιο ταμείο.

Πήγαινε στην κορυφή