Βράβευση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Βράβευση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ:

To 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου συμμετείχε κατά την περσινή σχολική χρονιά 2022-2023 στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρώνμε τίτλο: “Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες, και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον”.
Στο διαγωνισμό αυτό πήραν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος ΣΤ2 με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κυρίας Κατερίνας Τεννέ. Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν πολλά, διαφορετικά και πολύ αξιόλογα έργα:
1. Ιστοσελίδα ( https://blogs.sch.gr/mnimespontou/)με πληροφορίες για τον Ποντιακό Ελληνισμό (Ιστορία του Πόντου, Γεωγραφικά και Θρησκευτικά στοιχεία, ήθη και έθιμα, διάσημοι πόντιοι). Στην ιστοσελίδα αυτή υπάρχουν επίσης και οι υπόλοιπες εργασίες των μαθητών και μαθητριών.

2. Κουίζ https://wordwall.net/resource/51806850
3. Επιτραπέζια παιχνίδια

α) Το φιδάκι του Πόντου

β) Ποντόπολη

καθώς και διάφορες εικαστικές κατασκευές:

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού βγήκαν το Μάιο του 2023 και το σχολείο μας βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στην κατηγορία Projectγια την ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι μαθήτριες μας. Η βράβευση πραγματοποιήθηκετην Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 10.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το σχολείο μας συγχαίρει τις μαθήτριες: Τζωρτζίνα Καπέλη, Εύα Μήτσου, Μαρισήνα Μπαντή, Αλκμήνη Μπαρμπαδήμου, Δήμητρα Παπαδημητρίου και Βαλεντίνη Ροπόδη που ήταν υπεύθυνες για τη δημιουργία και τη μορφοποίηση της ιστοσελίδας και τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας με πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τον Ποντιακό Ελληνισμό.
Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Γαλατσίου για την οικονομική στήριξη προκειμένου οι μαθήτριες να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για τη βράβευση.

Πήγαινε στην κορυφή