«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το τραγικό περιστατικό της αυτοκτονίας 15χρονου στην Ημαθία

ΕΛΛΑΔΑ
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το τραγικό περιστατικό της αυτοκτονίας 15χρονου στην Ημαθία

Ανακοίνωση Χαμόγελο του Παιδιού:

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της αυτοκτονίας 15χρονου αγοριού στην περιοχή της Ημαθίας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για ακόμη μία φορά τονίζει τη βαρύτητα και τις διαστάσεις που λαμβάνει το θέμα της αυτοκτονίας εφήβων και υπενθυμίζει το χρέος που έχουμε όλοι σαν κοινωνία για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του βρίσκεται στο πλευρό κάθε παιδιού, και της οικογένειάς του, που χρειάζεται βοήθεια,

Μόνο το Α’ Εξάμηνο του 2023 μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμ24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα παρέχοντας καθοδήγηση και υποστήριξη, και πλαισιώνοντας τους με κάθε διαθέσιμο τρόπο. ής SOS 1056 και μέσω της εφαρμογής CHAT 1056 του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Οργανισμού παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη σε 1 παιδί κάθε 2 ημέρες με αυτοκτονικό ιδεασμό.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από τις δράσεις πρόληψης, ευαισθητοποίησης και παρέμβασης έχει υποστηρίξει πολλά παιδιά που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις και έχει αποτρέψει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και ειδικότερα τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πολλούς εφήβους και νέους να βλάψουν τον εαυτό τους.

Στο πλαίσιο αυτό και δίνοντας έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί:

Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους παρέχει δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
Εφαρμογή Chat 1056, ένα νέο τρόπο επικοινωνίας για να αισθάνονται παιδιά και νέοι την ασφάλεια να επικοινωνούν με γραπτά μηνύματα
Συμμετέχει στην πλατφόρμα CyberTipline του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης παιδιά (NCMEC), η οποία αποτελεί το Διεθνές Κεντρικό Σύστημα Αναφοράς για τη διαδικτυακή εκμετάλλευση παιδιών.
Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε ακόμη μια φορά ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις και στις πιο ακραίες στιγμές απελπισίας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όταν κληθεί να βοηθήσει, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

Είμαστε εδώ για όλα τα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους, για ό,τι τούς συμβαίνει, για ό,τι τούς απασχολεί.

«Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλέσετε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» ή ηλεκτρονικά στην διεύθυνση sos1056@hamogelo.gr, ώστε να συζητήσετε με έναν ψυχολόγο όλα αυτά που μπορεί να σας απασχολούν σε σχέση με το παιδί σας».

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 11040
press@hamogelo.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή