Μια γιορτή για την Μαρισούλα στο Δημαρχείο Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Μια γιορτή για την Μαρισούλα στο Δημαρχείο Γαλατσίου

Από την Δευτέρα 20 μέχρι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους) θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση για τη ζωή, τα έργα και την κληρονομιά της Μαρισούλας Καταραχιά.

Η Μαρισούλα ήταν η πρώτη ΑμΕΑ (έπασχε από Ατελή Οστεογένεση, που κάνει τα οστά πολύ εύθραυστα και λυγίζουν μέχρι να σπάσουν) η οποία κυκλοφόρησε με το αναπηρικό της αμαξίδιο στο Γαλάτσι, χάρη σε εκείνη έγιναν πολλές πρακτικές λύσεις στην πόλη και στα σχολεία, αλλά και – το πιο σημαντικό – άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο κοιτούσαν οι άνθρωποι τα άτομα με αναπηρία.
Φοίτησε στα Δημόσια σχολεία και έγινε Αρχιτέκτονας Εσωτερικών Χώρων και Σχεδιάστρια Αντικειμένου, Μουσικός, Webdesigner, Φωτογράφος και Συντάκτρια. Έλεγε πάντα «δεν κοιτάω τι δεν μπορώ να κάνω, θα κάνω ό,τι μπορώ»! Ήταν παράδειγμα προς μίμηση με την πάντα θετική της ενέργεια και το θερμό χαμόγελό της.
Δυστυχώς η Μαρισούλα «έφυγε» τον Αύγουστο του 2016, σε ηλικία μόλις 33 ετών. Η οικογένειά της τότε δώρισε την πτυχιακή της εργασία (βιβλίο, σχέδια, μακέτα και βιτρό) για ένα πανέμορφο προσβάσιμο πάρκο – πλατεία με την ελπίδα να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον στην πόλη μας.

Τιμώντας τη μνήμη της, λοιπόν, διοργανώνεται αυτή η έκθεση για την ζωή, τα έργα και η κληρονομιά της το τριήμερο 20, 21 και 22 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο στο Δημαρχείο Γαλατσίου, η οποία θα είναι ανοιχτή από τις 10.00 μέχρι τις 15.00.
Στην ίδια αίθουσα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου (μια μέρα μετά τα γενέθλιά της Μαρισούλας) στις 19.00 μια χαρούμενη εκδήλωση, με χορό και μουσική.

Πήγαινε στην κορυφή