Δήμος Γαλατσίου: Εξοικείωση των νηπίων με την ανακύκλωση και κομποστοποίηση

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου: Εξοικείωση των νηπίων με την ανακύκλωση και κομποστοποίηση

Ανακοίνωση Δήμου Γαλατσίου:

Εξοικείωση των νηπίων με την ανακύκλωση και κομποστοποίηση στους Η’ και Β’ Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Γαλατσίου
Παράδοση εξοπλισμού ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς από το έργο «Πράσινοι Πρεσβευτές»

Βιωματικές δράσεις εκπαίδευσης, εξοικείωσης και εξάσκησης των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και κυκλικής οικονομίας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, στους Η’ και Β’ Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Γαλατσίου, στο πλαίσιο του έργου “Πράσινοι Πρεσβευτές: Εθελοντές στο Γαλάτσι για την Πράσινη διαχείριση απορριμμάτων και την κομποστοποίηση”.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών και η εξοικείωσή τους με την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση εντυπωσίασαν τους χημικούς μηχανικούς της ΑΜΚΕ ΔΗΣΚΕΑΝ, οι οποίοι αφού ολοκλήρωσαν τη διαδραστική παρουσίαση, παρέδωσαν στους δύο παιδικούς έναν κάδο οικιακής κομποστοποίησης, έναν περιστρεφόμενο κάδο κομποστοποίησης εξωτερικού χώρου (μεγαλύτερης χωρητικότητας) και ένα σετ 4 κάδων Διαλογής στην Πηγή (χαρτί, γυαλί, πλαστικό και μέταλλο).

Η βιωματική δράση και το σετ των 4 κάδων για Διαλογή στην Πηγή που παραδόθηκε στους Παιδικούς Σταθμούς είναι μόνο η αρχή για την εκπαίδευση από την παιδική ηλικία στην κυκλική οικονομία. Τα νήπια ενθαρρύνονται από τις παιδαγωγούς τους καθημερινά και υιοθετούν στάσεις απέναντι στο περιβάλλον που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

Οι βιωματικές δράσεις και η παράδοση του εξειδικευμένου εξοπλισμού ανακύκλωσης και κομποστοποίησης θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Το έργο υλοποιείται από τον Δήμο Γαλατσίου και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης (ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ.) και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Καινοτόμες Δράσεις με τους πολίτες» του Πράσινου Ταμείου.

Πήγαινε στην κορυφή