Παύλος Χρηστίδης: Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι βαθιά κοινωνικό ζήτημα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παύλος Χρηστίδης: Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι βαθιά κοινωνικό ζήτημα

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής :

Ομιλία κατά την επετειακή αναφορά της Ολομέλειας της Βουλής στη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

«Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι ένα βαθιά κοινωνικό ζήτημα, που μας αφορά όλους. Το χρωστάμε στις μητέρες μας, στις συζύγους μας, στις αδερφές μας, στις κόρες μας». Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο Παύλος Χρηστίδης κατά την επετειακή αναφορά της Ολομέλειας της Βουλής στη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία μας μπορεί να έχει προοδεύσει τα τελευταία χρόνια και πολλά στερεότυπα να έχουν καταρριφθεί, συμπλήρωσε όμως: «ακόμη και σήμερα απέχουμε πάρα πολύ από το να υποστηρίξουμε εμπράκτως την ισότητα και την καταπολέμηση την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών».

«Κάθε μορφή βίας που βιώνουν οι γυναίκες αυξάνεται γεωμετρικά στη χώρα μας. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με διατάγματα, κάποιες καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η θεραπεία είναι η Παιδεία.

«Πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, ώστε να διαμορφώσει τις συνθήκες μιας κοινωνίας αλληλοσεβασμού και στη σωστή στελέχωση με ειδικούς στα σχολεία, εκεί που πολλές φορές δημιουργούνται ζητήματα», επεσήμανε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή