Διεθνή διάκριση για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού σε συνέδριο στην Ουτρέχτη

Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού
Διεθνή διάκριση για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού σε συνέδριο στην Ουτρέχτη

Ανακοίνωση Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού :

Μια σπουδαία διεθνή διάκριση κατέκτησε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, καθώς πιστοποιήθηκε ως Υγιής πόλη και επιβραβεύτηκε για τις πολιτικές του, αποτελώντας και επίσημα πλέον, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων.
Στην Ουτρέχτη, εκεί όπου διεξήχθη το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εργασιών Υγιών Πόλεων (21-23/11) ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού εντάχθηκε με κάθε επισημότητα στην μεγάλη «οικογένεια» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), αποτελώντας μία από τις δυο πόλεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, που έλαβαν την επίσημη Πιστοποίηση για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου: «Πρόκειται για μια πραγματικά σπουδαία διεθνή διάκριση του Δήμου μας, καθώς αφορά τις πολιτικές πρακτικές της Δημοτικής μας Αρχής, εξελιγμένες, διευρυμένες και προσαρμοσμένες στο πλάνο της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Υγεία. Μέσα από διακρατικές συνεργασίες, ευρωπαϊκά προγράμματα και διατομεακές συνεργασίες μπορούμε να δομήσουμε και να εξελίξουμε τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, προκρίνοντας πάντα την υγεία και την ευημερία και αναβαθμίζοντας συνολικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας».
Παράλληλα η καλή πρακτική με θέμα «Χτίζοντας μια ειρηνική και φιλική πόλη για όλους: το παράδειγμα του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού» επιλέχτηκε ανάμεσα σε αρκετές υποψήφιες εισηγήσεις και παρουσιάστηκε από τη Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής κ. Οικονομοπούλου Αγγελική.
Βασικός συντελεστής ήταν η κ. Παπαθανασοπούλου Νταίζη, Εθνική Συντονίστρια του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Πήγαινε στην κορυφή