Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα για Ατομα με Αναπηρία :

“Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία είναι για όλους μας μια ευκαιρία να αναλογιστούμε το έργο που έχει γίνει και να δεσμευτούμε για ακόμη περισσότερες προσπάθειες για την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία.
Ως Περιφέρεια Αττικής, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας διοικητικής περιόδου στηρίξαμε έμπρακτα τα άτομα με αναπηρία και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την άρση των αποκλεισμών και τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες της καθημερινότητας.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε υλοποιήσει μια σειρά δράσεων και προγραμμάτων, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την ενίσχυση της αυτονομίας των ατόμων με αναπηρία. Μεταξύ άλλων ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν:
• Η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα, ενός εμβληματικού έργου όταν ολοκληρωθεί θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία καλύτερα της Ευρώπης.
• Η υλοποίηση προγράμματος με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 (Άξονας προτεραιότητας 9, ύψους 2.2 εκ. ευρώ) για την υποστήριξη δομών για παιδιά με αναπηρία.
• Η εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, της προμήθειας 9 ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων τύπου Mini Van, προϋπολογισμού 680.000 ευρώ για τις ανάγκες μετακίνησης των αθλητών και μελών των Ομοσπονδιών Ατόμων με Αναπηρία
• Δημιουργία Έξυπνων Πρότυπων και Σύγχρονων Διαβάσεων Πεζών για ευκολότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών με κινητικά προβλήματα. Η αρχή έγινε πριν από ένα χρόνο από το Καλλιμάρμαρο και το Σύνταγμα. Στόχος είναι να αναπτυχθούν αντίστοιχες διαβάσεις σε 200 σημεία της Αττικής.
• Η ανάπτυξη σταθερής συνεργασίας, με τη συμβολή συμμετοχής στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων των συμπολιτών μας με κινητικά και άλλα προβλήματα.
• Η κάλυψη εξόδων μετακίνησης των Ατόμων με αναπηρίες που φοιτούν σε ειδικά σχολεία.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία. Η μάχη αυτή είναι δική μας και μαζί μπορούμε να την κερδίσουμε.”

03/12/23

Πήγαινε στην κορυφή