Δώρα Αυγέρη: Το ζήτημα δεν είναι να λες ότι είσαι αριστερός, αλλά τι κάνεις στην πράξη και τι ψηφίζεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δώρα Αυγέρη: Το ζήτημα δεν είναι να λες ότι είσαι αριστερός, αλλά τι κάνεις στην πράξη και τι ψηφίζεις

Συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρας Αυγέρη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ News (Γιώργος Κουβαράς):

«Το ζήτημα δεν είναι τι λες, αλλά τι κάνεις στην πράξη. Από την πλευρά μας δίνουμε τη μάχη για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτός είναι ο αντίπαλός μας», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ News».

Ερωτηθείσα για τους λόγους της διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε: «Νομίζω ότι η ερώτηση αυτή πρέπει να απευθυνθεί σε αυτούς που αποχώρισαν και μάλιστα με τον τρόπο που αυτό έγινε αυτό, αφήνοντας ένα κενό στο πολιτικό «γιατί». «Και η απάντηση δεν έχει δοθεί όχι σε αυτούς που έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στα στελέχη, αλλά στον απλό κόσμο, σε αυτούς που συμμετείχαν στη διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου τον περασμένο Σεπτέμβριο και -πολύ περισσότερο- σε αυτούς τους πολίτες που επέλεξαν τους συγκεκριμένους πρώην συντρόφους και πρώην συντρόφισσες να είναι στο κοινοβούλιο, εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το πολιτικό επίδικο δεν δικαιολογήθηκε από πλευράς τους, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό και θα κριθούν γι’ αυτό», υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν οι 11 βουλευτές αποχώρησαν λόγω της νίκης του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές, είπε: «λέγοντας «ναι» δεν νομίζω ότι εισπράττετε αυτήν την απάντηση πρώτη φορά από μένα, είναι η μόνη απάντηση που έχει δοθεί σε αυτό το «γιατί» από τον απλό κόσμο, ο οποίος είχε και άλλες απαιτήσεις, όπως το να παραδοθούν οι έδρες στη Βουλή».

«Μπορώ να σας μεταφέρω τη δική μου εμπειρία από την επαφή μου με τη βάση του κόμματος –τα Σαββατοκύριακα βρίσκομαι κοντά σε τοπικές οργανώσεις και νομαρχιακές επιτροπές. Ο κόσμος, ανεξάρτητα αν στήριξε το Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αισθάνεται πληγωμένος και πολύ προσβεβλημένος. Μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε επίσης, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των απλών μελών και των στελεχών έχει παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η Δώρα Αυγέρη.

Κληθείσα να σχολιάσει το όνομα «Νέα Αριστερά» της νέας ΚΟ, επισήμανε: «το ζήτημα δεν είναι τι λες αλλά τι κάνεις και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη». «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, το απέδειξε στην πράξη ως αντιπολίτευση και πριν από το 2015 και ως κυβέρνηση από το ‘15 έως το ’19, ως αξιωματική αντιπολίτευση από το ’19 έως το ’23 -και σας αναφέρω όλες αυτές χρονικές περιόδους γιατί είναι υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Και από τον Ιούνιο του 2023 πάλι ως αξιωματική αντιπολίτευση με νέα πια ηγεσία. Εμείς είμαστε εδώ παρούσες και παρόντες. Δίνουμε τη μάχη και θα κριθούμε όλοι για το αποτέλεσμα», τόνισε η Δώρα Αυγέρη.

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει» Αριστερά, είπε: «σας μιλά μία γυναίκα αριστερή που μάχεται γι’ αυτό και το αποτέλεσμα θα φανεί στην πράξη». «Το ζήτημα δεν είναι να λες ότι είσαι αριστερός, αλλά τι κάνεις στην πράξη και τι ψηφίζεις βέβαια», σημείωσε με νόημα.

Όσον αφορά τη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισήμανε: «η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου, είναι ξεκάθαρη». «Ξεκάθαρη σε σχέση με τη συγκυρία που βρισκόμαστε όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, αναδεικνύοντας τους κινδύνους που υπάρχουν. Κι αλίμονο αν δεν το έκανε αυτό ένας έμπειρος πολιτικός, με μεγάλη πολιτική και κυβερνητική εμπειρία όπως είναι ο Αλέξης Τσίπρας -και με διεθνή αναγνώριση», υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραμένει μέλος, δίνει τις μάχες και με το κύρος που φέρει, δίνει τις μάχες και στο εξωτερικό. Βλέπετε σε ποιες διεργασίες ευρωπαϊκές και διεθνείς συμμετέχει και πόσο ακούγεται η άποψη και η θέση του και στο εξωτερικό», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Δώρα Αυγέρη σχολίασε: «οι ευρωεκλογές είναι ένα πρόκριμα, αλλά νομίζω ότι ο μεγάλος πολιτικός στόχος είναι οι βουλευτικές εκλογές και η κυβερνητική αλλαγή».

Σε σχέση με το πού μπαίνει ο πήχης στις ευρωεκλογές, σημείωσε: «αλίμονο αν κάποιος δεν δίνει τη μάχη για να νικήσει τον αντίπαλό του». «Αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Αυτός είναι ο αγώνας στον οποίο πρέπει να είμαστε νικητές, τουλάχιστον στον πρώτο προκριματικό αγώνα που είναι οι ευρωεκλογές. Όταν δίνεις μία μάχη σε έναν αγώνα, το κάνεις για να κερδίσεις», τόνισε η Δώρα Αυγέρη και πρόσθεσε: «για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να νικήσουμε τον αντίπαλο, όχι χάριν του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να στηριχθεί ακόμα καλύτερα στα πόδια ο λαός, για να μπορέσει να πάρει μία ανάσα».

«Δίνουμε τον αγώνα για πολιτική αλλαγή για λογαριασμό της κοινωνίας, που δεν αντέχει τη φτώχεια, τον πληθωρισμό, το ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό στα τρόφιμα, το ότι το κόστος ενέργειας έχει φτάσει στα ύψη, από τότε που ανέλαβε η ΝΔ και τα golden boys. Για την κοινωνία που αντιμετωπίζει τη στεγαστική κρίση, την κρίση στα δάνεια, την ανασφάλεια στην καθημερινότητα. Εμείς αυτό έχουμε αντίπαλο. Οι άλλοι μπορούν να έχουν όποιον αντίπαλο θέλουν. Και η επιλογή του αντιπάλου καμιά φορά σε χαρακτηρίζει. Εμάς αντίπαλός μας είναι η Νέα Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενες πολιτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε ότι η ανάγκη για πολιτική συμπόρευση με άλλες προοδευτικές δυνάμεις είναι μια κοινωνική ανάγκη που αναδείχθηκε και με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Ήταν ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για το πώς μπορούν οι κοινωνικές συμμαχίες να αποδώσουν και πολιτικά και να γίνουν αλλαγές –στη συγκεκριμένη περίπτωση- σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών», ανέφερε.

«Οι συμμαχίες κρίνονται στο πεδίο. Αυτό είναι και το μεγάλο πολιτικό επίδικο για όποιον ασχολείται με την πολιτική, να δώσει λύσεις για τα καθημερινά, να κάνει βήματα εκεί και σιγά-σιγά μεγαλώνουν οι κλίμακες. Μην της υποτιμούμε της μικροκλίμακες, τα βήματα που πρέπει να γίνουν στην καθημερινότητα, στη γειτονιά μας, στο σχολείο μας, στο συνδικάτο, στη δουλειά μας -εκεί που οι πολίτες δοκιμάζονται από την έλλειψη εργασιακών δικαιωμάτων- στο πανεπιστήμιο, σε ό,τι καθορίζει τη ζωή μας και τα όνειρα μας. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει ο Έλληνας και η Ελληνίδα και κυρίως οι νέοι άνθρωποι ότι μπορούν να ονειρεύονται και ότι η πολιτική ανακτά ξανά το ενδιαφέρον της», κατέληξε η Δώρα Αυγέρη.​

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή