Μια βόλτα στο προσφυγικό παρελθόν του Βύρωνα με ψηφιακό οδηγό από το μέλλον

Δήμος Βύρωνος
Μια βόλτα στο προσφυγικό παρελθόν του Βύρωνα με ψηφιακό οδηγό από το μέλλον

Ανακοίνωση Δήμου Βύρωνα :

Μια ξεχωριστή εμπειρία που γεφυρώνει το ιστορικό παρελθόν με το ψηφιακό μέλλον, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσες και όσοι πήραν μέρος στον ιστορικό περίπατο στο κέντρο του Βύρωνα, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Η ξενάγηση στο προσφυγικό κομμάτι του Βύρωνα έγινε με τη βοήθεια του «Ψηφιακού Ξεναγού για την Προσφυγική Αττική» (Digistoryteller), που ξεκίνησε τη λειτουργία του από την πόλη μας.

Στην ψηφιακή αυτή βόλτα με οδηγό την ιστορικό Αφροδίτη Καμάρα, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Πλακίδας, οι αντιδήμαρχοι Λεμονιά Κλωνάρη και Μιχάλης Καραγιάννης, η ΓΓ του Δήμου Νατάσσα Βαρουχάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Κλειάσιος και η νεοεκλεγείσα Μάρω Γκανέτσου και ο ιστορικός ερευνητής Λουκάς Ζώνας.

Ο «Ψηφιακός Ξεναγός για την Προσφυγική Αττική» (Digistoryteller) είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ που στόχο έχει να προβάλει την περίοδο εγκατάστασης των προσφύγων στην Αττική (1922-1940) μέσα από τοπόσημα, μαρτυρίες, αφηγήσεις και ιστορική τεκμηρίωση. Μέσα από δεκατέσσερις διαδρομές σε δώδεκα δήμους, κάτοικοι και επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν τις προσφυγικές ρίζες και να συμβάλουν και με τα δικά τους τεκμήρια μέσα από μια εφαρμογή “πληθοπορισμού”.

Η εγκατάσταση της εφαρμογής στα κινητά μας τηλέφωνα είναι εύκολη μέσα από το GooglePlay:
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.Diadrasis.DigiStoryTeller&hl=en&gl=US

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή