Ορκίζεται η νέα δημοτική αρχή – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ορκίζεται η νέα δημοτική αρχή – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Αύριο Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου ορκίζεται η νέα δημοτική αρχή.

Ορκίζεται ο νέος Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει για τρίτη φορά το τιμόνι της πόλης. Οι δύο προηγούμενες φορές που ορκίστηκε δήμαρχος ήταν το 2014 και το 2019. Μέχρι τη λήξη της νέας του θητείας, θα έχει φτάσει τα 14 χρόνια στη θέση του Δημάρχου Γαλατσίου. Το 2014 εκλέχθηκε τη β’ Κυριακή απέναντι στον αείμνηστο Κυριάκο Τσίρο, το 2019 εκλέχθηκε από την α’ Κυριακή με ποσοστό 61% και στις πρόσφατες εκλογές εκλέχθηκε πάλι από την α’ Κυριακή με ποσοστό 73%.
Μαζί με τον Δήμαρχο, θα ορκιστούν και οι 35 δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι εξελέγησαν στις εκλογές του Οκτωβρίου. Η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η/1/2024 και παραδίδει στις 31/12/2028. Από τους 35 δημοτικούς συμβούλους, οι 26 ανήκουν στην πλειοψηφία και οι 9 στη μειοψηφία.
Οι 26 της πλειοψηφίας είναι οι:
Κορρές Ιωάννης
Μπάστας Κωσταντίνος
Δερεδίνης Βασίλειος
Παναγιωτακοπούλου Ασπασία
Μαγκανάρης Πέτρος
Μανιάτης Ιωάννης
Δήμος Κωνσταντίνος
Ελευθερίου Εμμανουήλ
Παπαγεωργίου Πετρούλα
Ανδρέου Ανδρέας
Ρωμανός Ιωάννης
Σκληράκης Ιωάννης
Κακαρώνης Περικλής
Κιτσίνη Γεωργία
Χριστοδούλου Αγαμέμνων
Αργυρός Σπυρίδων
Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη Κων.
Ζήκου Αγγελική
Βιτζηλαίου Αικατερίνη
Καραμπέτσος Αδάμ
Τακτικός Ιωάννης
Βερούλης Ιωάννης
Μανδηλαρά Μαργαρίτα
Ροδόπης Παναγιώτης
Κάζαγλη Αναστασία
Μπούρα – Πολυχρονοπούλου Ευφροσύνη

Από τους εννέα (9) της μειοψηφίας, οι πέντε (5) ανήκουν στη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίχθηκε από το ΚΚΕ και είναι οι:
Χαραλαμπίδης Γρηγόρης
Αναστασοπούλου Άννα
Ιμπριάλος Ματθαίος
Δημητριάδης Στέφανος
Αγγελής Κωνσταντίνος

Δύο εκλέχθηκαν με τον συνδυασμό «Γαλάτσι από Κοινού» που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι οι Αγγέλικα Σαπουνά και Νίκος Χωριανόπουλος. Μετά όμως τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει διαμορφωθεί ένας νέος πολιτικός φορέας, η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όπου ανήκει πλέον η Αγγέλικα Σαπουνά.

Άλλους δύο δημοτικούς συμβούλους έχει εκλέξει η παράταξη Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών και είναι οι Γερμάνος Μελισσουργός και Μαρία Χωριανοπούλου.

Εκτός από την 5ετή θητεία, άλλη αξιοσημείωση αλλαγή στην διοίκηση των δήμων είναι η κατάργηση όλων των νομικών προσώπων από 1/1/2024 εκτός από τις Σχολικές Επιτροπές οι οποίες καταργούνται σύμφωνα με τον νόμο τον Ιούνιο του 2024. Το προσωπικό των Ν.Π. καθώς και οι αρμοδιότητές τους περνάνε πλέον στις αντίστοιχες διευθύνσεις των δήμων.
Την 1η Ιανουαρίου θα αναλάβουν καθήκοντα και οι νέοι αντιδήμαρχοι που ορίζονται από τον Δήμαρχο και δεν είναι και λίγοι: έντεκα (11) τον αριθμό (ζωή νά’χουνε!). Οκτώ έμμισθοι, τρεις άμισθοι. Ποιοι θα είναι αυτοί οι έντεκα θα το μάθουμε σε λίγες μέρες. Εκτίμηση δική μου, χωρίς να έχω ιδιαίτερη ενημέρωση είναι ότι θα συνδυάζουν την εμπειρία με την φρεσκάδα.
Να ευχηθώ καλή και δημιουργική θητεία στη νέα δημοτική αρχή. Η επόμενη πενταετία θα είναι η περιόδος της ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων τα οποία είτε έχουν ξεκινήσει είτε βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης – και δεν είναι και λίγα. Για το λόγο αυτό όσοι διοριστούν από τον δήμαρχο στη θέση αντιδημάρχου θα πρέπει να γνωρίζουν από τώρα ότι για να υπάρξουν αποτελέσματα θα πρέπει, κυριολεκτικώς, να ιδρώσουν τη φανέλα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή