Και επίσημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης και Υιοθεσίας Αδέσποτων

Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Και επίσημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης και Υιοθεσίας Αδέσποτων

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου:

Νίκος Μπάμπαλος: «Ήμασταν οι πρώτοι που υλοποιήσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας, ήρθε η ώρα να πάμε το βήμα παρακάτω για να προσφέρουμε περισσότερα»
Τη συμφωνία συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο νεοσυσταθέν διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης και Υιοθεσίας Αδέσποτων υπέγραψε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, με στόχο ο Δήμος να τονώσει και να ενισχύσει τις υπηρεσίες φροντίδας που παρέχει στα ζωάκια του Ηρακλείου. Με την υλοποίηση της συμφωνίας, ο Δήμος θα μπορεί να φιλοξενεί τα αδέσποτα που περισυλλέγει από τους δρόμους της πόλης σε ένα εντελώς καινούργιο και σύγχρονο κέντρο με όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες και ανέσεις για τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου (ιατρική φροντίδα, ελεύθερες εκτάσειςκτλ) ενώ θα διευρύνει το σύστημα υιοθεσίας αυτών των ζώων, ώστε να βρουν όλα σταδιακά ένα νέο σπίτι.
Δέκα δήμοι – ανάμεσά τους και το Ηράκλειο – ενώνουν σε πρώτη φάση τις δυνάμεις τους, σύμφωνα με τη δυνατότητα που τους δίνει η νέα νομοθεσία, και με συντονιστή τον διαδημοτικό Σύνδεσμο Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων δημιουργούν το εν λόγω Κέντρο, οι εγκαταστάσεις του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζονται. Αναμένεται δε να είναι έτοιμες μέσα στο καλοκαίρι ώστε, εντός του 2024 να μπορέσει το Κέντρο να ξεκινήσει να φιλοξενεί αδέσποτα από τους δήμους – μέλη. Μάλιστα, το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα έχει ήδη αποτελέσει πόλο έλξης και για άλλους δήμους που έχουν αιτηθεί να ενταχθούν και εκείνοι στο Κέντρο.
«Είμαστε από τους πρώτους δήμους που πριν χρόνια ξεκίνησαν στην Αττική ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την προστασία και την υιοθεσία αδέσποτων ζώων. Πλέον ήρθε η ώρα να πάμε το βήμα παρακάτω και, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με όμορους αλλά και έτερους δήμους, να δημιουργήσουμε νέες, πιο μεγάλες και πιο σύγχρονες δομές που θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στα ζωάκια. Είμαι υπερήφανος που ο Δήμος μας είναι και πάλι πρωτοπόρος σε αυτή την προσπάθεια, θα είμαι δε ακόμα πιο χαρούμενος όταν οι τετράποδοι φίλοι μας μπουν στο καινούργιο Κέντρο και από εκεί, μέσα από τα προγράμματα υιοθεσίας, βρουν μια καινούργια οικογένεια να τους αγκαλιάσει», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή