Εγκαίνια του Προνοιακού Κέντρου στο Καματερό

Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού
Εγκαίνια του Προνοιακού Κέντρου στο Καματερό

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού:

Ένα έργο πνοής εγκαινιάστηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου από τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρο Τσίρμπα, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Πρόκειται για το πολυδύναμο Προνοιακό Κέντρο στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού, το οποίο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.
Το Κέντρο θα στεγάσει, μεταξύ άλλων, ΚΑΠΗ, ξενώνα ημιαυτόνομης διαβίωσης, κέντρο φυσικής αποκατάστασης, τμήμα πρόληψης, αγωγής υγείας, καθώς και τμήμα ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής υποστήριξης.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων: «Σήμερα εγκαινιάσαμε ένα εμβληματικό έργο για την πόλη μας, το Προνοιακό Κέντρο στο Καματερό. Μια ιδιαίτερα σημαντική δομή που θα στεγάσει κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας σε ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα που μας παρέχει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε την κοινωνική μας δράση σε ακόμη περισσότερους τομείς και ωφελούμενους. Μετά τις γιορτές το κτίριο θα αρχίσει να εξοπλίζεται και να στελεχώνεται, έτσι τους πρώτους μήνες του νέου έτους θα ανοίξει τις πόρτες του για όλους τους δημότες. Καλορίζικο!»
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμβολή της Περιφέρειας στο έργο αυτό όπου «οι συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη θα βρίσκουν θαλπωρή και φροντίδα και τόνισε». «Από την αρχή της θητείας μας μέχρι σήμερα θέσαμε ως προτεραιότητά μας τη δημιουργία υποδομών που θα στηρίζουν και θα παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Είναι ευθύνη μας να στηρίξουμε τους κατοίκους της Αττικής και να συμβάλλουμε στην εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και της κοινωνικής συνοχής. Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο κ. Τσίρμπα για το σημαντικό έργο που υλοποιεί τόσο σε επίπεδο κοινωνικής μέριμνας, όσο και σε επίπεδο αναπτυξιακών υποδομών. Όταν ο πρώτος και δεύτερος βαθμός της αυτοδιοίκησης στην Αττική ενώνουν τις δυνάμεις τους τότε μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της προόδου και της ευημερίας των κατοίκων της Αττικής μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή