Περιφέρεια Αττικής: Προσφορά σύγχρονων απινιδωτών σε 20 Δήμους της Αττικής

ΥΓΕΙΑ
Περιφέρεια Αττικής: Προσφορά σύγχρονων απινιδωτών σε 20 Δήμους της Αττικής

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:

Γ. Πατούλης: « Επενδύουμε στην πρόληψη της Υγείας. Παρέχουμε στους Δήμους χρήσιμα εργαλεία που θα συμβάλλουν στην προστασία της υγείας των πολιτών»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης παρέδωσε σε 20 Δήμους της Αττικής έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή για τις ανάγκες των δημοτών, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που έδινες η διοίκηση της Περιφέρειας από την αρχή της θητείας της σε δράσεις που συμβάλλουν στην πρόληψη υγείας.

Το σύγχρονο ιατρικό μηχάνημα παραδόθηκε στους εξής Δήμους:

Παιανίας, Παλαιού Φαλήρου, Σπάτων Αρτέμιδος, Ελληνικού Αργυρούπολης, Κρωπίας, Μεταμόρφωσης, Αγίας Βαρβάρας, Παπάγου –Χολαργού, Περιστερίου, Αχαρνών, Ηρακλείου, Αλίμου, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Φυλής Γαλατσίου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Μαραθώνα, Αίγινας, Σαλαμίνας, Ωρωπού.

Η τελετή παράδοσης στους Αντιδημάρχους και τους εκπροσώπους των Δήμων έγινε στην αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας παρουσία του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γ. Κεχρή, της περιφερειακής συμβούλου Μ. Κουρή και του Προισταμένου της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Η. Δόλγυρα.
Ακολούθησε επίδειξη της λειτουργίας του απινιδωτή από ομάδα διασωστών.

Οι εκπρόσωποι των Δήμων ευχαρίστησαν θερμά την Περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Πατούλη για την προσφορά του μηχανήματος, επισημαίνοντας τόσο τη διαχρονική στήριξη του σε δράσεις πρόληψης υγείας αλλά και τη χρησιμότητα του απινιδωτή στην προστασία της υγείας των δημοτών.

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το τιμόνι της Περιφέρειας, θέσαμε στο επίκεντρο των πολιτικών μας, δράσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας, μέσα από την προώθηση συνεργειών με όλους τους φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
« Οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές είναι απλές συσκευές, η χρήση των οποίων είναι δυνατή και από μη ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό, και οι οποίες εξασφαλίζουν πολύτιμο χρόνο, μέχρι τη διακομιδή του ασθενούς στο Νοσοκομείο. Η τοποθέτηση τους αποδεδειγμένα σώζει ζωές. Με μοναδικό γνώμονα την προστασία των πολιτών, κάνουμε πράξη το όραμα για ασφαλείς γειτονιές, αναβαθμίζοντας την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Προς αυτή την κατεύθυνση και αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία παρέχουμε στους Δήμους χρήσιμα εργαλεία για την προστασία των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω τα ΚΕΠ Υγείας, το ΕΔΔΥΠΠΥ, την ομάδα διασωστών για τη συνεργασία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή