Η νέα διοικητική πυραμίδα του Δήμου Γαλατσίου – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Η νέα διοικητική πυραμίδα του Δήμου Γαλατσίου – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο και τους 26 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του, οι οποίοι εξελέγησαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Για τον Δήμαρχο θα είναι η τρίτη θητεία του στο τιμόνι του Δήμου Γαλατσίου. Από τους 26 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, οι 20 έχουν διατελέσει ξανά στο παρελθόν και οι 6 είναι οι νεοσύλλεκτοι της παρέας.
Την επόμενη, Τρίτη 2 Ιανουαρίου, είναι η ημέρα των δημαιρεσιών. Στην αίθουσα του 2ου ορόφου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο Δημοτικό Συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση για την εκλογή του προεδρείου του Σώματος. Βάσει του νόμου, ο πρόεδρος προέρχεται από την παράταξη του Δημάρχου, ο αντιπρόεδρος από την παράταξη που αναδείχθηκε δεύτερη σε εκλογική δύναμη και ο γραμματέας προέρχεται από την τρίτη σε εκλογική δύναμη παράταξη.

Ο Δήμαρχος θα προτείνει για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Γιάννη Ρωμανό, ο οποίος ήταν στη θέση αυτή και την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Απομένει να δούμε ποιόν θα προτείνει, κι αν προτείνει, για αντιπρόεδρο η Λαϊκή Συσπείρωση.
Η θέση του Γραμματέα ανήκει στο συνδυασμό του Γερμάνου Μελισσουργού, ο οποίος μάλλον θα προτείνει για τη θέση την κα Μαρία Χωριανοπούλου.
Την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο θα εκλέξει και τη «Δημοτική Επιτροπή» που είναι το νέο όργανο του Δήμου όπου σύμφωνα με τον Ν. 5056/2023 περνούν οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής οι οποίες καταργούνται. Για το Γαλάτσι η Δημοτική Επιτροπή θα αποτελείται από εννέα (9) μέλη, έξι (6) από την πλειοψηφία και τρία (3) από τη μειοψηφία. Τη διοικητική πυραμίδα του Δήμου πλαισιώνουν και οι αντιδήμαρχοι οι οποίοι διορίζονται από τον Δήμαρχο και θα είναι έντεκα (11) στο σύνολο: οκτώ (8) έμμισθοι και τρεις (3) άμισθοι. Τα ονόματα τα οποία ακούγονται για τις θέσεις των αντιδημάρχων είναι:
– Σκληράκης Ιωάννης Παιδείας
– Καραμπέτσος Αδάμ Καθαριότητας
– Βερούλης Ιωάννης Τεχνικής Υπηρεσίας
– Τακτικός Ιωάννης Πρασίνου
– Μπούρα – Πολυχρονοπούλου Ευφροσύνη Κοινωνικής Υπηρεσίας
– Κιτσίνη Γεωργία Παιδικών Σταθμών
– Κακαρώνης Περικλής «Ελληνικό Μετρό»
– Ροπόδης Παναγιώτης Πολιτικής Προστασίας
– Ανδρέου Ανδρέας ΚΕΠ – Δημόσιες Σχέσεις
– Χριστοδούλου Αγαμέμνων Οικονομικής Υπηρεσίας
Τέλος, στη θέση του άμισθου ειδικού συνεργάτη για το Ολυμπιακό Παλαί θα συναντήσουμε και πάλι τον Μανώλη Πρωτονοτάριο, ο οποίος από αυτή τη θέση τα προηγούμενα χρόνια έκανε σημαντική δουλειά στο ολυμπιακό ακίνητο.

Όπως είχα γράψει και πριν λίγο καιρό, για τη θέση των αντιδημάρχων ο Γιώργος Μαρκόπουλος συνδύασε εμπειρία κι φρεσκάδα. Όλοι όμως θα αξιολογηθούν για το έργο τους στο τέλος του 2024. Τότε θα δούμε ποιοι ανταποκρίθηκαν και ποιοι όχι. Για να υπάρξουν αποτελέσματα, θα πρέπει όλοι όσοι ανήκουν στη διοικητική πυραμίδα του δήμου να αφιερώσουν χρόνο γιατί τους περιμένει πολλή δουλειά. Εμείς θα είμαστε εδώ για να επιβραβεύουμε τους δουλευταράδες και να καταγγέλουμε τους τεμπέληδες.

Πήγαινε στην κορυφή