Η Μίνα Χατζηαθανασίου είναι η νέα Γενική Γραμματέας του Δ. Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Η Μίνα Χατζηαθανασίου είναι η νέα  Γενική Γραμματέας του Δ. Γαλατσίου

Η Μίνα Χατζηαθανασίου είναι η νέα Γενική Γραμματέας του Δήμου Γαλατσίου. Αρχιτέκτων – μηχανικός στο επάγγελμα και μέχρι σήμερα Γενική Διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων «Αντώνης Τρίτσης» της Περιφέρειας Αττικής, η κα Χατζηαθανασίου έχει μακρά πορεία και σημαντική εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πριν ανέβει στον 3ο όροφο του Δημαρχείου Γαλατσίου αναλαμβάνοντας καθήκοντα Γραμματέα του Δήμου μας, η κα Χατζηαθανασίου βρισκόταν στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Αττικής με αρμοδιότητα την εποπτεία όλων των κοινοχρήστων χώρων, αλσών και πάρκων της Περιφέρειας Αττικής και την παρακολούθηση των μελετών των ανωτέρω κοινόχρηστων χώρων, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση των κατοίκων της Αττικής.
Πριν από αυτό και για διάστημα 20 περίπου χρόνων είχε θητεύσει σε διάφορες θέσεις επιτελικές στον Δήμο Αμαρουσίου. Την περίοδο 2002-2007 στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δ.Ε.Α.Δ.Α. είχε αρμοδιότητα την βιοκλιματική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Δ. Αμαρουσίου και των κεντρικών του πλατειών, καθώς και την αισθητική αναβάθμιση των όψεων των κτιρίων. Το 2007-2014, βρισκόταν στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης ως μηχανικός εφαρμογής στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών Δόμησης με αρμοδιότητα τον έλεγχο και έκδοση των εγκρίσεων και αδειών δόμησης, των εγκρίσεων εργασιών μικρής κλίμακας και γενικά πάσης φύσεων πολεοδομικών αδειών καθώς και ως ελέγκτρια μηχανικός στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών με αρμοδιότητα την σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας, σύνταξη εκθέσεων επικινδύνων οικοδομών, σύνταξη προστίμων ανέγερσης και διατήρησης, βεβαιώσεις προστίμων μετά από αυτοψίες.
Στη συνέχεια και μέχρι το 2016 ήταν στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμαρουσίου με αρμοδιότητα την χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
Το 2016-2017 ήταν Τμηματάρχης στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών Δόμησης του Δ. Αμαρουσίου με αρμοδιότητα τον έλεγχο και έκδοση των εγκρίσεων και αδειών δόμησης, των εγκρίσεων εργασιών μικρής κλίμακας και γενικά πάσης φύσεων πολεοδομικών αδειών. Συνέχισε το 2017-2018 ως Τμηματάρχης στο Τμήμα Συνεργείων Υπαίθριων και Δομημένων Χώρων με αρμοδιότητα τον έλεγχο και εποπτεία όλων των δημόσιων υπαίθριων χώρων του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση των πολιτών, Τμηματάρχης στο Τμήμα Χωροθέτησης το 2018 και μέχρι το 2020 ήταν Τμηματάρχης στο Τμήμα Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, με αρμοδιότητα την διοργάνωση δράσεων για το περιβάλλον, την σύνταξη περιβαλλοντικών μελετών, τον έλεγχο, εποπτεία και πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών του Δ. Αμαρουσίου και την έκδοση αδειών χρήσης ύδατος γεωτρήσεων.
Στην προηγούμενη επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνονται και οι εκτιμήσεις ακινήτων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε. (2002 -2009), Εκτιμήσεις ακινήτων για την Eurobank Properties A.E. (2007 -2012), επιβλέπουσα τεχνικών έργων στην Κατασκευαστική Ελευσίνας Δημητρίου Ε.Π.Ε. (2002 -2009), ανάπλαση υπαίθριων χώρων των Δήμων Ραφήνας και Νέας Επιδαύρου για το αρχιτεκτονικό γραφείο Σειρά Α.Τ.Ε. (2000 -2001). Ενώ από 2002 μέχρι σήμερα ασχολείται με τη μελέτη και κατασκευή πολυάριθμων ιδιωτικών κατοικιών.
Η πολυετής εμπειρία της στο χώρο της δημόσιας διοίκησης έχει συμβάλλει στο να χτίσει άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες καθώς και ικανότητες οργανωτικές και διαχείρισης κρίσεων στον εργασιακό χώρο.
Αυτή ήταν μία πρώτη γνωριμία με τη νέα Γραμματέα του Δήμου Γαλατσίου. Στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε καλύτερα και μέσα από το έργο της.

Πήγαινε στην κορυφή