Όλοι στη θέση τους – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Όλοι στη θέση τους – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Μετά και τον διορισμό της κας Μίνας Χατζηαθανασίου στη θέση της Γ.Γ. του Δήμου Γαλατσίου ολοκληρώθηκε το παζλ της νέας διοικητικής πυραμίδας. Είχαν προηγηθεί η εκλογή του τριμελούς Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των οκτώ μελών της Δημοτικής Επιτροπής. Πρόκειται για το νέο όργανο στη διοίκηση των δήμων στο οποίο έχουν περάσει οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής οι οποίες καταργήθηκαν.

Με απόφαση του Δημάρχου Γαλατσίου ορίστηκαν και οι έντεκα Αντιδήμαρχοι, οκτώ έμμισθοι και τρεις άμισθοι. Τα ονόματα όλων αυτών τα διαβάσατε στο προηγούμενο φύλλο του Παλμού. Σε εκκρεμότητα είναι η πρόσληψη των ειδικών συμβούλων τους οποίους έχει δικαίωμα, βάσει νόμου, να προσλάβει ο Δήμαρχος για να τον επικουρούν στο έργο τους – χωρίς βέβαια να είναι υποχρεωτική η πλήρωση αυτών των θέσεων.
Όπως ήταν φυσικό, μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των αντιδημάρχων υπήρξαν μερικά παραπονάκια από ορισμένους. Όχι κάτι το σοβαρό ή το οργανωμένο. Κάποιοι νόμιζαν – κακώς, λέω εγώ – ότι δικαιούντο να αναλάβουν χρέη αντιδημάρχου. Γνώριζαν όμως ότι ο ορισμός των αντιδημάρχων είναι προνόμιο του Δημάρχου. Όπως και ο ορισμός των υπουργών είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού. Ξέρετε πόσοι και πόσοι βουλευτές έχουν μείνει με το ραμμένο κοστούμι του υπουργού στη ντουλάπα; Αν κάποιοι τώρα δημοτικοί σύμβουλοι έτρεξαν να ράψουν κοστούμια υπολογίζοντας ότι θα οριστούν αντιδήμαρχοι, ας πρόσεχαν. Εγώ πάντως τους είχα ενημερώσει εγκαίρως. Είχα γράψει ότι ο Δήμαρχος θα συνδυάσει την εμπειρία με τη φρεσκάδα και αυτό έκανε. Από τους έντεκα Αντιδημάρχους οι πέντε είναι νεοσύλλεκτοι, που εκλέγονται για πρώτη φορά δημοτικοί σύμβουλοι, και ο υπόλοιποι έξι έχουν διατελέσει και στο παρελθόν αντιδήμαρχοι.
Εξάλλου δεν πρέπει κανένας από τους 26 συμβούλους της πλειοψηφίας να στενοχωριέται. Κι αυτό διότι η δημοτική περίοδος είναι πενταετής και θα έχουν όλοι την ευκαιρία να αναλάβουν ευθύνες και να δείξουν τις ικανότητές τους. Αυτοί που ορίστηκαν τώρα αντιδήμαρχοι θα πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια και να πιάσουν δουλειά! Τέλος του χρόνου θα αξιολογηθούν όλοι. Κι όσοι απέδωσαν έργο, ίσως ανανεωθεί η θητεία τους. Όσοι μείνουν στη δόξα της καρέκλας και της αντιμισθίας, προφανώς και θα αντικατασταθούν.

Πήγαινε στην κορυφή