Ανδρέας Σπυρόπουλος: Ο Πρωθυπουργός που τώρα εντοπίζει τον πληθωρισμό της απληστίας των μεγάλων πολυεθνικών, επί τεσσερισήμισι χρόνια δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανδρέας Σπυρόπουλος: Ο Πρωθυπουργός που τώρα εντοπίζει τον πληθωρισμό της απληστίας των μεγάλων πολυεθνικών, επί τεσσερισήμισι χρόνια δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα


Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά ήταν ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.
:

Σχολιάζοντας την αποστροφή του Πρωθυπουργού «θα αστειεύεστε» σχετικά με τη συζήτηση περί υπουργοποίησης του κ. Κασσελάκη το 2019, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι βρίσκεται σε μια χώρα δίχως μνήμη. Θα ήθελα να θυμίσω ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε καταθέσει ανάλογη πρόταση υπουργοποίησης στον κ. Αποστολάκη. Σήμερα, ο κ. Αποστολάκης είναι στενός συνεργάτης του κ. Κασσελάκη και από τους πρώτους υποστηρικτές του στην εσωκομματική διαδικασία για τη διεκδίκηση της προεδρίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, θα ήθελα να του θυμίσω ότι ο κ. Κασσελάκης με σειρά άρθρων υμνούσε τα προηγούμενα χρόνια τον κ. Μητσοτάκη και μάλιστα ο Πρωθυπουργός δήλωνε ότι δεν φανταζόταν ότι θα φτάσει ο κ. Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση να του είχε κάνει πρόταση γιατί ξέρουμε τις στενές σχέσεις που είχαν κατά το παρελθόν».

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι «ο Πρωθυπουργός που τώρα εντοπίζει τον πληθωρισμό της απληστίας, επί τεσσερισήμισι χρόνια δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα με τις μεγάλες πολυεθνικές – που χθες τις ξαναθυμήθηκε- για να σταματήσει το ράλι της ακρίβειας. Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών».

«Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά αυτήν τη χώρα κι αν πραγματικά ήθελε να ανακόψει την ακρίβεια θα έκανε εντατικούς ελέγχους, που δεν κάνει, και θα έπαιρνε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα ώστε να ενισχυθεί το πραγματικό εισόδημα των πολιτών» συμπλήρωσε.

Ως προς το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός άνοιξε ένα ζήτημα με έναν απαράδεκτο –κατά την άποψη μου- τρόπο. Αντί να γίνει μια συλλογική συζήτηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κοινωνικούς φορείς και επιστήμονες για ένα θέμα που αφορά παιδιά και οικογένειες, ξεκίνησε μια εσωτερική συζήτηση στη Νέα Δημοκρατία για το ποιοι Υπουργοί και βουλευτές θα το ψηφίσουν. Είναι θέμα της Νέας Δημοκρατίας αν πραγματικά πιστεύει σε αυτήν τη μεταρρύθμιση ή όχι και αυτό το θέμα θα το λύσει ο κ. Μητσοτάκης. Δεν μπορεί όμως να απευθύνεται στην αντιπολίτευση, όταν δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία στο κόμμα του».

«Είμαστε η παράταξη που έχει κάνει τις μεγάλες τομές στο οικογενειακό δίκαιο από τη δεκαετία του 1980 , του 1990 μέχρι και την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης επί ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα κάνουμε με σοβαρότητα αυτήν τη συζήτηση ώστε η χώρα να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα» κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος.

Πήγαινε στην κορυφή