Ο Μητσοτάκης στο Γαλάτσι – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ο Μητσοτάκης στο Γαλάτσι – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Το προηγούμενο Σάββατο, 13 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στο Γαλάτσι, σε μια επίσκεψη η οποία μέχρι τώρα είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω σοβαρών υποχρεώσεών του.

Αφού τον καλωσόρισε ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Μαρκόπουλος, περπάτησαν μαζί στο Παλιό Τέρμα στο χώρο της κεντρικής πλατείας, επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του μετρό και κατέληξαν να πιουν τον καφέ τους στο απέναντι cafe, αφού προηγουμένως είχαν βγάλει κάμποσες φωτογραφίες με τους πολίτες.
Στη σύντομη ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι: «Κατ’ αρχάς είναι μία σημαντική χρονιά για εμένα, καθώς φέτος, τον Μάρτιο, θα κλείσω 20 χρόνια από τότε που εκλέχθηκα πρώτη φορά Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών, την ενωμένη Β΄ Αθηνών τότε. Ανάμεσά μας, κάθε φορά που κινούμαι στη μεγάλη μας παλιά εκλογική περιφέρεια και ειδικά εδώ στο Γαλάτσι, βλέπω πολλούς παλιούς καλούς φίλους που με στήριξαν τότε όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα. Και χαίρομαι που εξακολουθούν να στηρίζουν τη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, η οποία πηγαίνει με τη δική σας στήριξη από το καλό στο καλύτερο».
Στο Γαλάτσι γίνονται πράγματα, είπε ο Πρωθυπουργός. «Από τα μεγάλα έργα, από το Μετρό το οποίο θα αλλάξει την όψη της πόλης και θα αναβαθμίσει σημαντικά όλες τις αξίες στην περιοχή, μέχρι τις αναπλάσεις που κάνετε, τις πολυκατοικίες τις οποίες έχετε γκρεμίσει, το θάρρος με το οποίο αντιμετωπίσατε πολλά ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Είτε είμαστε κυβερνητικά στελέχη είτε είμαστε Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δική σας ζωή, τη δική σας καθημερινότητα καλύτερη», υπογράμμισε και δεσμεύτηκε ότι και τον επόμενο χρόνο γι’ αυτό θα αγωνίζεται η κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος, παίρνοντας το λόγο είπε: «Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την σημερινή επίσκεψη καθώς είναι ο πρώτος εν ενέργεια Πρωθυπουργός που ήρθε και περπάτησε στην πόλη μας. Ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του ενημερώθηκαν για τα έργα που έχουν μπει ήδη σε τροχιά υλοποίησης καθώς και γι’ αυτά που πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα. Η εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να έχουμε με την κεντρική διοίκηση είμαι σίγουρος πως προσδώσει τα μέγιστα στην πόλη μας.»

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε ένα νεαρό ζευγάρι με δύο παιδιά, το οποίο απέκτησε σπίτι μέσω του Προγράμματος «Σπίτι μου». Καλό θα είναι πάντως η ομάδα επικοινωνίας του Πρωθυπουργού να προσέχει λίγο και να μην τον εκθέτει άνευ λόγου και αιτίας. Και το λέω αυτό γιατί το πρόγραμμα «Σπίτι μου» πράγματι είναι καλό και θα μπορούσαν να βρουν ένα άλλο ζευγάρι νέων ωφελημένων από το πρόγραμμα και όχι αυτούς οι οποίοι είχαν παίξει το ρόλο κομπάρσων σε προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας.
Και αφού ο Πρωθυπουργός ζήτησε από το ζευγάρι προτάσεις για το πρόγραμμα, ας αναφέρω και γω μία: να ανέβουν τα όρια ηλικίας των δικαιούχων και να αυξηθεί το ποσό δανειοδότησης γιατί οι τιμές των ακινήτων έχουν πάρει την ανηφόρα.

Πήγαινε στην κορυφή