Τοποθετήθηκε πεζοφάναρο στην Λ. Βεΐκου μπροστά από την πρώτη είσοδο του Άλσους

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Τοποθετήθηκε πεζοφάναρο στην Λ. Βεΐκου μπροστά από την πρώτη είσοδο του Άλσους

Μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, αλλά και λόγω της επικινδυνότητας του σημείου, ξεκίνησε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 η λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη για πεζούς (πεζοφάναρο), το οποίο βρίσκεται μετά την πεζογέφυρα του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου, μπροστά από την πρώτη είσοδο του άλσους Βεΐκου.

Πρόκειται για πεζοφάναρο με διακόπτη, που ενεργοποιείται από τον ίδιο τον πεζό, πατώντας το ειδικό κουμπί που υπάρχει πάνω στην κολώνα του σηματοδότη, παράλληλα με ειδική κίτρινη φωτεινή διαγράμμιση στο οδόστρωμα.
Ύστερα από τις απαιτούμενες μελέτες που έγιναν με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση πεζών στο συγκεκριμένο σημεί, ο Δήμος Γαλατσίου ζήτησε από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για πεζούς (πεζοφάναρο) και το αίτημα υλοποιήθηκε άμεσα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ήδη πεζοφάναρο και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος τόνισε σχετικά: «Φροντίσαμε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και να τοποθετηθεί φανάρι κυκλοφορίας με διάβαση, ώστε να διευκολύνουμε όσους πεζούς μετακινούνται από και προς την πρώτη είσοδο του άλσους Βεΐκου».
Ο Αντιδήμαρχος Ενημέρωσης και Διασύνδεσης Πολιτών με την «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» κ. Περικλής Κακαρώνης είπε ότι: «Προτεραιότητά μας είναι πάντα η ασφάλεια των πεζών και η διευκόλυνσή τους στη διέλευση της Λεωφόρου Βεΐκου, ειδικά κατά τη διάρκεια των έργων για τη Γραμμή 4 του μετρό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή