Ανδρέας Σπυρόπουλος: Ο Πρωθυπουργός για πρώτη φορά ψελλίζει ότι η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανδρέας Σπυρόπουλος: Ο Πρωθυπουργός για πρώτη φορά ψελλίζει ότι η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη

Στην «Πρωινή ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού Action24 ήταν καλεσμένος ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος:.

«Ο Πρωθυπουργός για πρώτη φορά στην κυριακάτικη ανάρτησή του ψέλλισε ότι η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη. Η αύξηση των τιμών των προϊόντων προκύπτει από την προβληματική λειτουργία της αγοράς στη χώρα μας» σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος αναφερόμενος στο κύμα ακρίβειας.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε στο συρτάρι της επί μήνες το πόρισμα για τις τραπεζικές χρεώσεις. Το καλοκαίρι αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Σκρέκας παραδέχτηκε ότι η ΔΙ.Μ.Ε.Α., που διεξάγει τους ελέγχους στην αγορά, είναι υποστελεχωμένη. Μόνο που προηγούμενη κυβέρνηση… ήταν η Νέα Δημοκρατία. Σωρευτικά οι αυξήσεις στα τρόφιμα τα τελευταία δύο χρόνια κυμαίνονται στο 27%. Στις τηλεπικοινωνίες αποτελούμε την ευρωπαϊκή εξαίρεση και οι τιμές εδώ ανεβαίνουν. Το βρεφικό γάλα ήταν ένα ενδεικτικό παράδειγμα των παράλογων αυξήσεων, που παρατηρούνται σε πολλά προϊόντα. Ομολογεί ο Πρωθυπουργός ότι οι πολυεθνικές πωλούν τα ίδια προϊόντα φθηνότερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή η χώρα μας είναι αυτό που είπε; Είναι μπανανία;» επισήμανε.

«Τα λεγόμενα pass ακουμπούν ελάχιστα στην κατεύθυνση αύξησης των πραγματικών εισοδημάτων των πολιτών» πρόσθεσε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ως προς το πρόγραμμα «Σπίτι μου», ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι «το χαμηλότοκο δάνειο, που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο, δεν έχει να κάνει με τις στεγαστικές πολιτικές, που εφαρμόζουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη, παρέχοντας χιλιάδες κοινωνικές κατοικίες με χαμηλό ενοίκιο σε νέα ζευγάρια και άροντας παράλληλα τις στρεβλώσεις της αγοράς».

Για το επικείμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε: «ας έρθει επιτέλους το νομοσχέδιο να δούμε τις διατάξεις του. Θα το συζητήσουμε αναλυτικά στην κοινοβουλευτική ομάδα».

«Οποιαδήποτε μεταρρύθμιση έρχεται, πρώτα απ’ όλα έχει τη συγκατάθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Κάποιοι Βουλευτές και Υπουργοί δεν ήξεραν αν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας» σχολίασε σχετικά με τις εσωτερικές αντιδράσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας και την παρότρυνση του Πρωθυπουργού στους διαφωνούντες να απέχουν.

Πήγαινε στην κορυφή