Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ομόφωνα κατά της απομάκρυνσης του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ από τη Νέα Ιωνία

ΥΓΕΙΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ομόφωνα κατά της απομάκρυνσης του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ από τη Νέα Ιωνία

Δήμος Ηρακλείου Αττικής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής με ομόφωνη απόφαση,κατά την τελευταία του συνεδρίαση, εξέφρασε την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη μεταφορά του φαρμακείου που στεγάζεται στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας.
Όπως αναφέρει η απόφαση, η μεταφορά του φαρμακείου σε κτίριο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ταλαιπωρήσει χιλιάδες ασφαλισμένους, πολλοί εκ των οποίων με σοβαρά θέματα υγείας, καθώς θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολη η τακτική μετάβασή τους στην Αγία Παρασκευή και μάλιστα σε σημείο που δεν υπάρχει πλησίον του σταθμός μέσου μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς.
Επιπλέον, το ακίνητο που προτείνεται να μεταφερθεί το φαρμακείο, βρίσκεται σε όροφο γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την επίσκεψή του από τους ηλικιωμένους ασφαλισμένους ή εκείνους με κινητικά προβλήματα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, λοιπόν, ζητά το φαρμακείο να παραμείνει στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ του Δήμου Νέας Ιωνίας μαζί με το Κέντρο Υγείας του Οργανισμού.
Εάν κρίνεται ότι το υφιστάμενο ακίνητο για οποιοδήποτε λόγο δεν εξυπηρετεί, τότε να αναζητηθεί νέο κτίριο για τη συστέγαση φαρμακείου και Κέντρου Υγείας, εντός όμως ακτίνας γεωγραφικών ορίων με εγγύτητα στην σημερινή του θέση και πλησίον στον σταθμό του ΗΣΑΠ για την βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πολιτών.

Πήγαινε στην κορυφή