ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στηρίζουμε τους αγρότες και τα δίκαια αιτήματα τους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στηρίζουμε τους αγρότες και τα δίκαια αιτήματα τους

Ανακοίνωση Πράσινου Κινήματος:

* Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στην παραγωγική ανασυγκρότηση

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΊΝΗΜΑ στηρίζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Ελλάδας που ξεκινούν τις κινητοποιήσεις. Είναι πλέον σαφές ότι η σημερινή κυβέρνηση των δήθεν αρίστων της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη των δήθεν αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Μάλιστα όπως λένε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας κατεβαίνουν στους δρόμους καθώς πλέον είναι θέμα επιβίωσης.

Συγκεκριμένα οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας έχουν σκοπό να στήσουν μπλόκα στην Εθνική Οδό ενώ και οι αγρότες της Καρδίτσας θα προχωρήσουν σε διαμαρτυρία, χωρίς όμως να διακόψουνε την κυκλοφορία, στον αυτοκινητόδρομο Ε65.

Οι κτηνοτρόφοι ζητάνε να αντικατασταθεί το ζωικό κεφάλαιο που έχει χαθεί λόγω των καταστροφών που υπέστησαν αλλά και να δοθεί αποζημίωση για τις ζωοτροφές.

Όσον αφορά τους αγρότες της Καρδίτσας όπου και αυτοί χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες σκοπεύουν να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία στον αυτοκινητόδρομο Ε65.

Στη μεγάλη αυτή κινητοποίηση θα πάρουν μέρος και αγρότες από τα Φάρσαλα και το Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ξεκίνησαν κινητοποιήσεις σε Τρίπολη και Αγρίνιο, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να βγούνε στους δρόμους και αγρότες από Ήπειρο και Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα.

Στην Τρίπολη έγινε πορεία αγροτών και κτηνοτρόφων ξεκινώντας από τον σταθμό ΟΣΕ προς την πλατεία Κολοκοτρώνη υψώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Στο Αγρίνιο, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία απαιτώντας επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στον κλάδο τους.

Στην Στερεά Ελλάδα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Φθιώτιδα θα προχωρήσουν και αυτοί στο κλείσιμο δρόμων από την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα αναμένεται να στηθούν μπλόκα σε Αταλάντη, Λαμία και Δομοκό.

Στην Κεντρική Μακεδονία τουλάχιστον 10 αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι έχουν ξεκινήσει να βγάζουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών τους, ενώ την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ της Βέροιας.

Πήγαινε στην κορυφή