Ξεκίνησε η ανάπλαση του Λόφου του Παιδιού

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ξεκίνησε η ανάπλαση του Λόφου του Παιδιού

Ξεκίνησε η μεταμόρφωση του Λόφου του Παιδιού σε ένα σύγχρονο πάρκο αναψυχής, ανάτασης, περιπάτου και άθλησης με χώρους πληθώρας δραστηριοτήτων και σημεία ξεκούρασης. Οι μπουλντόζες και οι εκσκαφείς έχουν ήδη πιάσει δουλειά «ξηλώνοντας» τα δύο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ που έστεκαν ξεχαρβαλωμένα καθώς και την παρατημένη παιδική χαρά που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και χρόνια.

Όπως δήλωσε στον «Παλμό» ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, «η ανάπλαση του Λόφου του Παιδιού αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα. Η εικόνα του Λόφου μέχρι πριν λίγο καιρό, με τα εγκαταλελειμμένα γήπεδα μπάσκετ και την ξεχαρβαλωμένη πάλαι ποτέ παιδική χαρά, αδικούσαν αυτό τον σημαντικό για την πόλη μας πνεύμονα πρασίνου που βρίσκεται μάλιστα και σε πλεονεκτική αμφιθεατρική θέση, πάνω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Το έργο έχει μπει μπροστά και ελπίζω πως μέχρι τέλος του χρόνου θα το έχουμε παραδώσει στους δημότες μας.»
Η μελέτη περιλαμβάνει την ολική ανάπλαση του Λόφου του Παιδιού, ένα πάρκο σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο και περιλαμβάνει επεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών και προσθήκης ήπιων δραστηριοτήτων. Στόχος της ανάπλασης είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου πάρκου που θα αποπνέει αίσθηση ανάτασης και ηρεμίας, ενισχύοντας τη ζωντάνια και το ενδιαφέρον ενός ενεργού δημόσιου χώρου πράσινου που απευθύνεται σε όλους.
Η ανάπλαση του χώρου σκοπεύει να συμβάλει στη βελτίωση των βιοκλιματικών συνθηκών της περιοχής, να λειτουργήσει ως χώρος ανάπαυσης και περιπάτου, να εντάξει πρόσθετους χώρους δραστηριοτήτων, ώστε να ενισχυθεί ο ενεργός δημόσιος χώρος.
Σύμφωνα με την μελέτη, εκτός από τον φυσικό ελεύθερο χώρο του πάρκου, θα δημιουργηθούν περιοχές καθιστικών (παγκάκια, τραπεζόπαγκοι), χώρος ελεύθερου παιχνιδιού και χώρος περιφραγμένης παιδικής χαράς, χώρος με όργανα άσκησης ενηλίκων, μονοπάτια για περπάτημα και ήπιο τρέξιμο ή βάδην καθώς και ένα πάρκο σκύλων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή