Πρωινός καφές – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Πρωινός καφές – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Αν θυμάμαι καλά, επί εποχής Κώστα Σημίτη, πρωινός καφές είχε βαφτιστεί η πρώτη σύσκεψη της ημέρας στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό και τους επιτελείς του.

Ως γνωστόν ο Κώστας Σημίτης ήταν πρωινός τύπος και σχεδόν με το πρώτο φως της ημέρας ήταν στο γραφείο του στην Ηρώδου του Αττικού με τους συνεργάτες του για να κάνουν τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης και να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Χαραγμένο επίσης στη μνήμη των πολιτών έχει μείνει και το περίφημο «μπλοκάκι» στο οποίο κρατούσε σημειώσεις για όλους τους υπουργούς και δεν ξέφευγε κανένας από τον έλεγχό του. Από τότε μέχρι και σήμερα η πρώτη σύσκεψη της ημέρας των αξιωματούχων κεντρικής και τοπικής εξουσίας με τους συνεργάτες τους λέγεται «ο πρωινός καφές».

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από τον πρωινό καφέ του Δημάρχου Γαλατσίου, όχι στο γραφείο του αλλά στο Cafe «48». Για να μην τους αδικώ όμως, αυτός είναι ο δεύτερος καφές γιατί ο πρώτος ήταν στο γραφείο του Δημάρχου στις 7.30 το πρωί. Είναι κι αυτός πρωινός τύπος. Δεν ξέρω αν κρατάει και μπλοκάκι αλλά φαντάζομαι στον υπολογιστή του θα κρατά σημειώσεις για τις επιδόσεις των συνεργατών του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή