Δωρέαν ξεναγήσεις για άτομα 65+ στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δωρέαν ξεναγήσεις για άτομα 65+ στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Το πρώτο μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στην Μαρία Κάλλας, την σοπράνο – σημείο αναφοράς για την Όπερα του 20ου αιώνα, συνεχίζει και τον Φεβρουάριο να δίνει την ευκαιρία στους Αθηναίους αλλά και σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν αυτή την προσωπικότητα. Με ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, το μουσείο καλεί τον κόσμο να έρθει σε επαφή με τις διαφορετικές πτυχές της ζωής και της καλλιτεχνικής υπόστασης της Μαρίας Κάλλας.

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, λοιπόν, εγκαινιάζει για τον μήνα Φεβρουάριο ένα πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων σε άτομα 65+ που θα περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου και στόχο έχει να εμβαθύνει στην γνώση γύρω από την καριέρα και τη ζωή της μεγάλης σοπράνο.
Παράλληλα, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 18.00 καλεί στην προβολή της ταινίας «Callas Forever» (2002) σε σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli, στην πρώτη του συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.
Τέλος, το Μουσείο Μαρία Κάλλας ανανεώνει το ραντεβού τα Σάββατα με ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά και γονείς, το οποίο έχει ήδη αγαπηθεί και περιλαμβάνει οικογενειακά εργαστήρια και δημιουργικές αφηγήσεις.
Τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσκαλεί επισκέπτες 65+ να βιώσουν τη μουσειακή εμπειρία και να ανακαλύψουν τη μεγάλη σοπράνο αλλά και την τέχνη της όπερας προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις που περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου.
Η επίσκεψη στο μουσείο αποτελεί μια συνολική εμπειρία που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις. Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τον κόσμο της όπερας και της μεγάλης ντίβας μέσα από μια διαδρομή βιωματικής εμπειρίας, εμπλουτιζόμενη από οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, νέες τεχνολογίες, ηχητικά και ιστορικά τεκμήρια.
Προγραμματίστε την επίσκεψή σας τηλεφωνικά στο 210 44 04 204
Διάρκεια ξενάγησης : 50 λεπτά
Είσοδος στο μουσείο : 7 ευρώ για 65+
Ξενάγηση: δωρεάν

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «CALLAS FOREVER»
Το Μουσείο Μαρία Κάλλας συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και παρουσιάζει την προβολή της ταινίας «Callas Forever» (2002) σε σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli, στα Ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους.
Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00 στο χώρο εκδηλώσεων του μουσείου με θέα την Ακρόπολη.
Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στο Μουσείο Μαρία Κάλλας με την προβολή της ταινίας. Δωρεάν πρόσβαση στην προβολή με το αντίτιμο της γενικής εισόδου.
Οι κρατήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν από σήμερα Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.
Για όσα άτομα δεν έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου, μπορούν να απευθυνθούν στο ταμείο του Μουσείου Μαρία Κάλλας. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες & κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 4404204 (Τρίτη – Παρασκευή 11:00-16:00).

– ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ»
Το πρώτο Μουσείο στον κόσμο για τη Μαρία Κάλλας, τη θρυλική Ελληνίδα σοπράνο του 20ού αιώνα, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Οκτώβριο του 2023. Το έτος σηματοδοτεί την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της La Divina και περιλαμβάνεται στον κατάλογο επετείων της UNESCO για το 2023.
Το μουσείο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτήριο, της εποχής του Μεσοπολέμου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως στην καρδιά της Αθήνας. Ο χώρος δημιουργήθηκε με σκοπό να εμπνεύσει, να ψυχαγωγήσει και να αναδείξει τα στοιχεία της τεχνικής της που την έκαναν μοναδική παγκοσμίως.
Επισκεφθείτε το μουσείο και ζήστε μια βιωματική εμπειρία η οποία θα σας προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα των διαφορετικών πτυχών της καριέρας, της προσωπικότητας και της ζωής της, πέρα από τους μύθους που καλλιεργήθηκαν γι’ αυτήν. Στα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνονται ξεχωριστά και ιδιαίτερα αντικείμενα που ανήκαν στην πολύπλευρη αυτή καλλιτέχνιδα, η οποία με το μεγάλο εύρος, το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής της και τη σκηνική της παρουσία, κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο της όπερας για πάντα.
Μέσα από κείμενα, προσωπικά αντικείμενα, βίντεο και σπάνια ηχητικά στιγμιότυπα θα γνωρίσετε την προσωπικότητά της, τη ζωή της στην Ελλάδα, τη διεθνή καριέρα της και τους ρόλους για τους οποίους έχει μείνει αξέχαστη, τους ανθρώπους της ζωής της, αλλά και την αξιόλογη κληρονομιά που άφησε. Η συλλογή ξεκίνησε το 2000 από το Παρίσι και εμπλουτίστηκε με δωρεές αντικειμένων από αρκετούς φορείς και ιδιώτες, καθώς και με κειμήλια που ανήκαν ή σχετίζονται με την Κάλλας, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει σήμερα τα 1000 εκθέματα.
Το Μουσείο είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή