Γίγαντες φουρνου
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. γίγαντες
2 φύλλα
1 φλιτζάνι λαδι
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ντοματακια
1
φλιτζάνι λιαστες ντοματες
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές κομμένες σε ροδελες
2 ξερά
κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κλωναρια σέλινο ψιλοκομμένο
φλιτζάνι λιαστες ντοματες
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές κομμένες σε ροδελες
2 ξερά
κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κλωναρια σέλινο ψιλοκομμένο
( μαζί με τα φυλλαράκια
τους)
τους)
1/2 ματσάκι ανιθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας παπρικα
2 κουταλιές της σούπας παπρικα
Αλατι
Πιπερι
Πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκευουμε τα φασόλια απο το
βράδυ, τα στραγγιζουμε, τα ξεπλενουμε
και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο
και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο
νερό το οποίο τα σκεπάζει. Πρόσθετουμε
τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε τα
τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε τα
φασόλια να πάρουν μια βραση χαμηλώνοντας τη
φωτιά και τα αφήνουμε να
φωτιά και τα αφήνουμε να
βράζουν για 1 ωρα ξαφριζοντας οσες φορες χρειαστεί.
Στο μεταξυ ζεσταινουμε το
Στο μεταξυ ζεσταινουμε το
μισο λάδι σε ενα σκεύος και σοταρουμε τα κρεμμύδια
και τις πιπεριές για 5-6
και τις πιπεριές για 5-6
λεπτα.
Βάζουμε το αλάτι, την πιπεριά και τα αποσυρουμε
απο τη φωτιά.
απο τη φωτιά.
Στραγγιζουμε τα φασόλια κρατωντας το ζουμί και τα απλωνουμε σε
ενα ταψί του
ενα ταψί του
φούρνου.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματακια με το χυμό τους,
τις λιαστες ντομάτες, το
τις λιαστες ντομάτες, το
σοταρισμενο μίγμα, το σέλινο, τον ανιθο, την πάπρικα,
αλάτι και πιπέρι.
αλάτι και πιπέρι.
Περιχυνουμε το υπολοιπο λάδι και λίγο απο τον ζωμό που έχουμε
κρατήσει.
κρατήσει.
Σε προθερμασμενο φούρνο για 1ωρα στους 180 βαθμούς ώσπου να μελωσουν
οι
οι
χυμοί τους.