Σμύρνη: ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και δικαιώνεται!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Σμύρνη: ο δολοφόνος  επιστρέφει στον τόπο του  εγκλήματος και δικαιώνεται!

Στην καταστροφή της Σμύρνης πρόσφυγες ήταν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας.
Τώρα είναι άλλοι. Και τότε και τώρα όμως κουμάντο κάνουν οι Τούρκοι.
Τότε γιατί προκάλεσαν την καταστροφή και τον ξεριζωμό. Τώρα γιατί καναλιζάρουν
ένα μεγάλο προσφυγικό ρεύμα από τα παράλιά τους προς την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας.

Και η Ελλάδα; Πού είναι η Ελλάδα, κύριε; Τότε ως μάνα προερχόταν από ήττα και δεν μπορούσε να περιθάλψει τα παιδιά της από τα παράλια της Ιωνίας που αναζήτησαν στοργή στη μάνα-πατρίδα. Τώρα προέρχεται από την ήττα της βίαιης επιβολής μνημονιακών πολιτικών που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από όσους έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι στην Ευρώπη. Από τους ίδιους που θέλουν να την μετατρέψουν σε τόπο συγκέντρωσης προσφύγων. Και στις δύο ιστορικές περιπτώσεις ο μεγάλος κερδισμένος είναι η Τουρκία. Τότε με τις πλάτες των Μεγάλων Δυνάμεων, οι οποίες «πούλησαν» τον Βενιζέλο, κατάφεραν να συγκροτήσουν ένα εθνικό κράτος χωρίς Έλληνες, Αρμένιους ή άλλης προέλευσης κατοίκους. Τώρα αναδεικνύονται σε ηγεμόνα της περιοχής ο οποίος συνομιλεί και διαπραγματεύεται απευθείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνοντας χρήματα, ανταλλάγματα και αποδοχή χρόνιων εθνικών διεκδικήσεων, πολλές από αυτές σε βάρος της δικιάς μας χώρας. Τότε το κατάφερε με φωτιά και με μαχαίρι, τώρα με τα κορμιά χιλιάδων προσφύγων που τους βάζει σε βάρκες και τους ξαμολάει προς τα ελληνικά νησιά.
Και η Ελλάδα; Πού είναι η Ελλάδα, κύριε; Aπουσιάζει εντυπωσιακά από τις διαπραγματεύσεις και το διεθνές πάρε-δώσε που διεξάγεται με ένταση και πολλές αναστροφές. Πιόνι στα χέρια των Ευρωπαίων εταίρων οι οποίοι μιλούν εκ μέρους της και για λογαριασμό της! Αλλά έτσι είναι. Αυτό παθαίνει όποιος δηλώνει χωρίς να του το ζητήσουν «Δεν μπορεί η λογική της εθνικής κυριαρχίας να υπερτερεί έναντι των κοινών ευρωπαϊκών κανόνων, όταν πρόκειται για το προσφυγικό πρόβλημα». Αλέξης Τσίπρας, στο Παρίσι, 11.3.16. Ναι, τί να την κάνεις την εθνική κυριαρχία όταν οι εταίροι σου αποφασίζουν ότι η χώρα σου θα γίνει ένα απέραντο hot – spot;;;
Οι μάσκες πέφτουν σιγά-σιγά.  «Το συζητήσαμε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, καθορίσαμε μάλιστα και μία τοποθεσία, όμως το πρότζεκτ δεν έχει ακόμη κατασταλάξει», υπογράμμισε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τον χρόνο που θα απαιτηθεί προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. Ποια ιδέα; Θέλει να φτιάξει ολόκληρη πόλη κοντά στα σύνορα της Τουρκίας. «Θέλω να σας πω κάτι. Ποια είναι η λύση; Κατασκευάζουμε μια πόλη στη βόρεια Συρία για να επανεγκαταστήσουμε τους πρόσφυγες» δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή ο Τούρκος πρόεδρος. Αυτό κατ’αρχήν για να ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο παγκοσμίως και για να ξέρουμε ποιος είναι ο καλύτερος χωροφύλακάς του στην περιοχή. Αυτοί που ευθύνονται για τον πόλεμο και τη δημιουργία 270.000 Σύριων προσφύγων, τώρα θα κάνουν μπίζνες στην πλάτη τους. Στη Βόρεια Συρία, στο κομμάτι που ήθελε να πάρει η Τουρκία από την – ήλπιζε – διαμελισμένη Συρία.  
Έπειτα η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης όσον αφορά στην Ελλάδα όπως αποδεικνύεται από την συνέντευξή της στο Reuters. Η ίδια μάλιστα ενημέρωσε ότι δεν είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής να μείνουν μόνιμα 50.000 πρόσφυγες αλλά ήταν εξ αρχής αποφασισμένο ότι  η Ελλάδα θα σήκωνε αυτό «βάρος». «Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, η Ελλάδα θα πρέπει να παράσχει κατάλυμα για 50.000 πρόσφυγες μέχρι τα τέλη του 2015», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος. Η απόφαση είχε παρθεί και αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση απλά κορόιδευε τον ελληνικό λαό ότι στην Ελλάδα θα γινόταν η ταυτοποίηση των προσφύγων για να συνεχίσουν το ταξίδι τους από την δυτική Ευρώπη.
Είναι απίστευτο επίσης ότι έχουν ανοίξει τον δρόμο για μία τεράστια επιχείρηση ιδιωτικών συμφερόντων με το προσωπείο της «φιλανθρωπίας». Ο υπουργός Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι οι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις ενώ τα «φιλάνθρωπα» αισθήματα εφοπλιστών και celebrities έχουν αρχίσει να γίνονται το νέο ξέπλυμα συνειδήσεων και πορτοφολιών κάνοντας το δράμα των προσφύγων διαφήμιση προς όφελός τους. Μάλιστα μετά την ρύθμιση για απαλλαγή ΦΠΑ για όσους επιχειρηματίες δίνουν «βοήθεια» ή παρέχουν υπηρεσίες στους πρόσφυγες αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση στήνει ένα εργοστάσιο ψυχών καλυμμένο με την αόρατη κοινωνική πολιτική της «αριστεράς».
Ξεκάθαρος ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε δεν είναι σύνορα μιας χώρας αλλά σύνορα όλης της Ευρώπης εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο RTL του Λουξεμβούργου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αναφερόμενος στη συνεργασία με την Τουρκία είπε: «Εγώ έχω ταχθεί υπέρ της συμφωνίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η χώρα αυτή φιλοξενεί 3 εκατ. Σύρους πρόσφυγες, πολλούς περισσότερους από ό,τι η Ευρώπη. Χρειαζόμαστε την Τουρκία». Εφόσον χρειάζονται την Τουρκία ήταν φυσικό και επόμενο Τούρκοι αξιωματικοί να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικά νησιά με το πρόσχημα της ταυτοποίησης των μεταναστών και προσφύγων στα hot spots κάτι που συμφωνήθηκε στην Σύνοδο της 7ης Μαρτίου και που ξαφνικά πέντε μέρες μετά το έμαθαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τώρα κάνουν αντιπολίτευση για τα μάτια του κόσμου.
Όλα αυτά τα ευχάριστα για αυτούς, οι Τούρκοι τα κεφαλαιοποίησαν. Στη Σμύρνη. Στον τόπο του εγκλήματος. Την αποκάλυψη ότι Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύ κοντά στην επίλυση των «προβλημάτων του Αιγαίου», όπως και του Κυπριακού, έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεών του στην Σμύρνη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγχρόνως όμως δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Τουρκία παραμένει στις θέσεις της.
Ο κ. Νταβούτογλου, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, έκανε λόγο για αμφισβητούμενο εναέριο χώρο, για το πώς αντιλαμβάνεται η Τουρκία την διατήρηση σε ισχύ του casus belli, επανέλαβε την απαίτηση για αλλαγή των σχολικών βιβλίων ώστε να διαγραφεί το ιστορικό βάρος από τις σχέσεις των δυο χωρών, και κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να δώσουν εντολές στα Επιτελεία των δυο χωρών, ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις στο Αιγαίο. Με απλά λόγια να μην αναχαιτίζονται ούτε να αναγνωρίζονται τα τουρκικά αεροσκάφη όταν παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο ή κάνουν υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά, ή επίσης να μην υπάρχει ελληνική αντίδραση όταν Τούρκοι λιμενικοί αποβιβάζονται στα Ίμια.  
Τί απάντησε ο νεόκοπος δόκτορ του πανεπιστημίου του Ντεμιρτάς; Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Γι’ αυτό ο κ. Νταβούτογλου περιχαρής έσπευσε να δηλώσει ότι η «κορωνίδα» της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης είναι η «συγγραφή μιας κοινής ιστορίας με επανεξέταση και των σχολικών εγχειριδίων της ιστορίας», ώστε να μεταφέρει «στις μελλοντικές γενιές και των δύο λαών στις επόμενες δεκαετίες και εκατονταετίες, όχι κάποιες αρνητικές μνήμες του παρελθόντος, αλλά τις θετικές…». Σα να λέμε: «περασμένα-ξεχασμένα». Πάμε για τα επόμενα …

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή