Ήρθαν για να μείνουν

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ήρθαν για να μείνουν

Μέσα στη δίνη των στροβίλων από τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των ανεξέλεγκτων εισροών οικονομικών μεταναστών, προσφύγων κ.τ.λ., εκστομίζονται από τα κυβερνητικά στελέχη δηλώσεις που μου θυμίζουν αυτό που μας έλεγε στην τετάρτη δημοτικού ο αείμνηστος δάσκαλός μας Θ. Καλαμπόκας εν μέσω καρπαζιών: «Μη προτρεχέτω η γλώσσα τοις διανοίας». Το ρητό το έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που λίγο πολύ τους μοιάζουμε στην πολιτική φαγούρα. Από τις διάφορες δηλώσεις μια επικίνδυνη ήταν αυτή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα.

O κ. Βίτσας δήλωσε λοιπόν στην Αγγλική εφημερίδα Financial Times, ότι οι μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα έως και δύο χρόνια. Συνεχίζει οι υφυπουργός να λέει ότι κάποιοι από τους μετανάστες θα μείνουν μόνιμα στην χώρα και ότι καιρού επιτρέποντος θα αυξηθούν οι εισροές προσφύγων. Δεν είδα να χρησιμοποιεί τον όρο «οικονομικοί ή παράνομοι μετανάστες». Θα πρέπει να του πει κάποιος ότι ένα κυβερνητικό στέλεχος οφείλει να είναι ακριβές στις δηλώσεις του και ότι αυτά που λέει έχουν πάντα μια σημειολογία, όπως την όρισε ο πρόσφατα εκλιπών Ουμπέρτο Εκο. Και εδώ η σημειολογία είναι ότι τα κυβερνητικά στελέχη δέχονται όλους τους μετανάστες ως πρόσφυγες από ιδεολογικούς λόγους και ήδη μας τους φόρτωσαν όπως θα σχολιάσω σε λίγο.
Έχω ξαναγράψει πάλι για το σύνθημα «Είμαστε όλοι μετανάστες» που έγραφαν στους τοίχους οι αφισοκολλητές του ΣΥΡΙΖΑ της αντιπολίτευσης. Αυτό το σύνθημα σηματοδοτεί μια αντίληψη από την οποία διέπονται όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικά και μη. Αυτή η αντίληψη έκλεισε την Αμυγδαλέζα, το νέο «Γκουαντάναμο» όπως το είπαν. Αυτή η αντίληψη δημιούργησε μέσα σε ένα χρόνο την μη διαχειρίσιμη μεταναστευτική κρίση. Επί τη ευκαιρία να τονίσω ότι το Γκουαντάναμο – Αμυγδαλέζα άνοιξε πάλι!!!
Το λέω αυτό, γιατί οι συνθήκες σε Αφγανιστάν, Ιράκ ακόμη και στην αιματοκυλιζόμενη Συρία δεν έχουν αλλάξει προς το χειρότερο από το 2014. Η πολιτική της κυβέρνησης ήταν αυτή που έφερε τόσο κόσμο. Και αυτό το βιολί συνεχίζεται και σήμερα με τις δηλώσεις του κ. υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.
Τι σηματοδοτούν οι δηλώσεις αυτές; Για να το καταλάβουμε ας βάλουμε τον εαυτόν μας στη θέση ενός Αφγανού. Ο Αφγανός λοιπόν έφυγε από τη χώρα του, όχι μόνο από τον κίνδυνο των Ταλιμπάν γιατί αυτοί υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, αλλά με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή στην πλούσια Ευρώπη. Ο κίνδυνος των Ταλιμπάν είναι μια ωραία δικαιολογία για να πάρουν εύκολα τον χρησμό του πρόσφυγα. Φθάνει ο Αφγανός με αεροπλάνο στην Τουρκία, η Τουρκία κερδίζει ένα σεβαστό ποσό από το πουγκί του και μετά τον προωθεί στα παράλια για την χώρα του «εμπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικό μη δίνετε». Έρχεται λοιπόν ο Αφγανός εδώ με σκοπό την Ευρώπη, αλλά εγκλωβίζεται στην Ειδομένη π.χ. ή στον Ελαιώνα. Τι είναι προτιμότερο για αυτόν αφού δεν πάει Ευρώπη; Να γυρίσει στο Αφγανιστάν ή να μείνει εδώ; Η απάντηση είναι προφανής.
Αυτό σημαίνει ότι ο Αφγανός θα μείνει εδώ όπως λέει ο κ. Βίτσας και αφού σταθεροποιηθεί θα ενημερώσει τους δικούς του να έρθουν εδώ στην χώρα που όλα είναι απλόχερα και μπόσικα με αποτέλεσμα την δημιουργία μουσουλμανικών θυλάκων σε όλη τη χώρα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος μας είπε ότι η εκκένωση της Ειδομένη θα είναι σταδιακή και εθελούσια. Δηλαδή αν οι μετανάστες δεν θέλουν να φύγουν από τα χωράφια του κόσμου, τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα τους αφήσει να κάνουν κουμάντο; Ποιος θα πληρώσει ρε παιδιά τις ζημιές που έχουν γίνει από τους μετανάστες; Η κυρία Γεροβασίλη ή θα πληρωθούν από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ;
Ας σοβαρευτούμε και ας γίνουμε κράτος με νόμους και αποφάσεις και που έχει τη δύναμη να τις επιβάλει… Το ότι η Τουρκία είναι σήμερα συνομιλητής στην ΕΕ έχει και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως μια από τις κύριες αιτίες. Το ότι υπάρχει κρίση μεταναστευτική δεν οφείλεται στην Ελλάδα, αλλά στην πολιτική της Αμερικής που σφυρίζει αδιάφορα και βεβαίως στην πολιτική των μεγάλων της Ευρώπης. Ο μόνος που δεν φταίει είναι η Ελλάδα και πληρώνει μεγάλο τίμημα και μελλοντικά θα είναι ανυπολόγιστο αν δεν αλλάξουμε. Αυτό όμως δεν τονίζεται ιδιαίτερα στις διάφορες κυβερνητικές δηλώσεις. Αντιθέτως ακούμε και κάποιες απόψεις για επίλυση του δημογραφικού με την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων. Τα άτομα αυτά θα έπρεπε να διαβάσουν το Κοράνι και να μάθουν τι εστί ένας μουσουλμάνος και εστί πολλοί μαζί μουσουλμάνοι. Οι μουσουλμάνοι όταν αποτελέσουν ομάδα, λόγω θρησκείας, απαιτούν οι άλλοι να συμμορφωθούν με τα δικά τους θρησκευτικά πιστεύω. Γνωρίζετε ότι στην Μαλαισία, που το θρήσκευμά της κατά 53% είναι μουσουλμάνοι σουνίτες, οι τζιχαντιστές απειλούν με τρομοκρατικές επιθέσεις γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαλείψει τη «Σαρία των μουσουλμάνων»; Φαντάζεστε τι έχει να γίνει εδώ μελλοντικά αν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση;
Σήμερα η χώρα μας διατηρεί ένα πλεονέκτημα που είναι το ασφαλές του ζην. Φαντάζεστε τι θα γίνει με την παραμικρή μουσουλμανική τρομοκρατική κίνηση; Αντέχουμε, κύριοι; Εμείς θα επωμιστούμε όλα τα λάθη σκόπιμα ή μη των άλλων; Τι απαγορεύει την κυβέρνηση να δηλώσει ότι οι μετανάστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι και ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να τους βοηθήσουμε; Τι έκαναν τα κράτη παρίες της Ευρώπης που μας κουνάνε το δάχτυλο; Έκλεισαν τα σύνορά τους. Να τα κλείσουμε και εμείς. Όλοι όσοι έρχονται εδώ να τους πηγαίνουν σε καταυλισμούς στην Γυάρο, στην Μακρόνησο και σε άλλα νησιά που διαθέτουμε. Να τους ταΐζουμε να τους περιθάλπουμε, με λεφτά όμως των αιτίων της κατάστασης και να μένουν εκεί μέχρι που να τους απορροφήσει η Γερμανία που τους θέλει ή να πάνε σπίτια τους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για κάτι καλύτερο. Κάτι τέτοιο έκανε η Αυστραλία για τις ορδές των Ινδονησίων και άλλων. Ανέπτυξε την ακτοφυλακή της και όταν τους έπιαναν τους έκλειναν σε καταυλισμό σε απομονωμένο νησί 2.000 χιλιόμετρα μακριά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι ροές μετά από λίγο κόπηκαν με το μαχαίρι.
Έχει η κυβέρνηση την ιδεολογία, την θέληση και τη δύναμη να το κάνει; Αν δεν έχει πρέπει να πάει κάποιος άλλος να το κάνει. Δεν μπορούμε εμείς να διακινδυνεύουμε την ύπαρξή μας γινόμενοι πιόνια στην σκακιέρα άλλων. Και δεν είναι μόνο η σκακιέρα των άλλων, αλλά και τα καμώματα των δικών μας πολιτικών όπως π.χ. του Καμένου που ζητά την κεφαλή του Μουζάλα «επί πίνακι» για κάτι που το λέει όλη η υφήλιος εκτός ημών, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από το όνομα των Σκοπίων που το επέβαλαν με τον τσαμπουκά τους γιατί εμείς ως πολιτικό σύστημα από την εποχή της χούντας, το διαχειριζόμασταν σύμφωνα με κοντόφθαλμη ή μαξιμαλιστική πολιτική, ανάλογα με τα πολιτικά συμφέροντα των κομμάτων. Να μην αρχίσουμε επ’ αυτού, αλλά να σας υπενθυμίσω ότι και ο ίδιος ο Καμένος γνωρίζει ότι θα είχε λυθεί το ζήτημα επί Γκληγκόρωφ αν το είχαν χειριστεί σωστά ο τότε Πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Α. Παπανδρέου. Το ότι σήμερα λέγεται Μακεδονία είναι Ελληνική αποτυχία και όχι επιτυχία των Σκοπίων.
Ας ασχοληθεί λοιπόν ο Καμένος με τις δηλώσεις του υφυπουργού του που στην ουσία προλειαίνει το έδαφος να έρθει κι άλλος κόσμος εδώ και ας αφήσει το Μουζάλα. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ισχυρίστηκα να αφήσουμε τους ανθρώπους να πεθάνουν, αλλά να μην τους αφήσουμε μπέσηκους εδώ και εκεί και στην καλή τους διάθεση αν θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης. Για μένα το θέμα είναι πολύ σοβαρό και εύχομαι να διαψευστώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή