Έφη Αχτσιόγλου: Να μην υποβαθμιστεί, συρρικνωθεί και οδηγηθεί σε κατάργηση το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έφη Αχτσιόγλου: Να μην υποβαθμιστεί, συρρικνωθεί και οδηγηθεί σε κατάργηση το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών

Γρ. Τύπου ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:

Να μην υποβαθμιστεί, να μην συρρικνωθεί και να μην οδηγηθεί σε κατάργηση το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, τονίζουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης τέσσερις βουλεύτριες της Νέας Αριστεράς, με πρωτοβουλία της Έφης Αχτσιόγλου.

Οι βουλεύτριες ζητούν τη δέσμευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνέχιση της λειτουργίας του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών ως αυτοτελούς Πρωτοδικείου.

Οι καταγγελίες κατοίκων και φορέων του Δήμου Πέλλας επισημαίνουν τον κίνδυνο κατάργησης του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, που προκύπτει στο πλαίσιο του νέου «δικαστικού χάρτη» της χώρας, τον οποίο καταρτίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση, τονίζουν οι βουλεύτριες της Νέας Αριστεράς.

Υπογραμμίζουν, παράλληλα, ότι οι δικαστικές υπηρεσίες των Γιαννιτσών εξυπηρετούν περίπου 60.000 κατοίκους, οι οποίοι σε περίπτωση κατάργησής τους θα υποχρεωθούν να μεταβαίνουν στην Έδεσσα.

Οι βουλεύτριες σημειώνουν, μεταξύ άλλων, τις ιδιαιτερότητες της γεωγραφικής κατανομής του Δήμου Πέλλας, τον μεγάλο όγκο δικαστικών υποθέσεων που διεκπεραιώνει το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών και τον κίνδυνο να προκληθούν μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης.

Αναφέρουν, ακόμα, πως η υποβάθμιση, η συρρίκνωση και η κατάργηση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών θα πλήξει τη λειτουργία του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, τους επαγγελματίες και συνολικά την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής.

Πήγαινε στην κορυφή