Επανεκλογή του Γ. Μαρκόπουλου στην ΠΕΔΑ με ποσοστό 56,95%

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Επανεκλογή του Γ. Μαρκόπουλου στην ΠΕΔΑ με ποσοστό 56,95%

Μεγάλη νίκη στις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) πέτυχε ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος κατάφερε να επανεκλεγεί Πρόεδρος της Ένωσης για δεύτερη συνεχόμενη φορά με ποσοστό 56,95%.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στο Σεράφειο Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων, όπου η παράταξη τον Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου «ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ», που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, συγκέντρωσε 176 ψήφους από τους αιρετούς της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης της Αττικής, σε σύνολο 309 ψηφισάντων.
Ακολούθησε η παράταξη που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» η οποία έλαβε 77 ψήφους, μετά ήρθε η Λαϊκή Συσπείρωση με 29 και τέλος η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» με 21 ψήφους.
Αναλυτικά, λοιπόν, επί συνόλου 309 ψηφοδελτίων έλαβαν:
• Γ. Μαρκόπουλος (ΝΔ): 176 ψήφους / 16 έδρες
• Ανδ. Ευθυμίου (ΠΑΣΟΚ): 77 ψήφοι / 5 έδρες
• Ηλ. Σταμέλος (ΚΚΕ): 29 ψήφοι / 3 έδρες
• Γ. Γαβρίλη (ΣΥΡΙΖΑ): 21 ψήφοι / 1 έδρα
• Ν. Σακούτης (Ριζοσπαστική Αριστερά): 5 ψήφοι

Από το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Μαρκόπουλου, μεγάλου νικητή των εκλογών της ΠΕΔΑ εξελέγησαν οι 11 από τους 13 δημάρχους που ήταν υποψήφιοι και σύμφωνα με τη σταυροδοσία έλαβαν:
Μαρκόπουλος Γεώργιος 159
Ηλίας Ιωάννης 117
Φωστηρόπουλος Ιωάννης 115
Βρεττός Σπυρίδων 111
Μπάμπαλος Νικόλαος 110
Μάδης Ισίδωρος 108
Μάρκου Δημήτριος 103
Κιούσης Δημήτριος 98
Γιασημάκης Γεώργιος 89
Σαραούδας Ευστράτιος 87
Χουρσαλάς Νικόλαος 84
Πισιμίσης Ιωάννης 52
Κουτούζης Γεώργιος 30

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ
«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συναδέλφους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους για τη σπουδαία τιμή που μας έκαναν και εξέλεξαν πρώτη σε ψήφους την αυτοδιοικητική μας ομάδα, στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, που διεξήχθησαν εχθές. Η ομάδα μας, «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» πέτυχε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, όμως τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες και όλους που έλαβαν μέρος στις εκλογές και ιδίως σε όσους εξελέγησαν.
»Θέλω επίσης να τους ευχαριστήσω θερμά που μου εμπιστεύτηκαν τη θέση του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, για δεύτερη θητεία, και να τους υποσχεθώ πως όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για ακόμα πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα στην υπηρεσία των συμπολιτών μας.
»Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ, θα δουλέψουμε σαν μία γροθιά! Και πάλι όλοι μαζί, και πάλι για όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους Δήμους της Αττικής. Χωρίς προσωπικές και κομματικές προτιμήσεις, χωρίς διακρίσεις. Αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή