Έρεβος… – γράφει ο Γιώργος Πένταρης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Έρεβος… – γράφει ο Γιώργος Πένταρης

Με αφορμή μια αποστροφή δημοσιογράφου σε ΜΜΕ, ότι στον νέο νόμο Φλωρίδη υπάρχει διάταξη που θα μπαίνεις φυλακή αν πεις για κάποιον ομοφυλόφιλο κάτι προσβλητικό κατά την γνώμη του, έκατσα και (μαζοχιστικά) διάβασα το εν λόγω νομοσχέδιο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της διαβούλευσης και μαζί με τα άρθρα διάβασα σχεδόν όλα τα αναρτημένα σχόλια. Εκείνο που διαπίστωσα από τα σχόλια, είναι ότι οι γονείς πατεράδες ζουν μια κόλαση από την στέρηση που τους έχει επιβληθεί δικαστικά να μην βλέπουν τα παιδιά τους.

Πριν αναφερθώ στα σχόλια, θέλω να κάνω μια μικρή κριτική επί του νομοσχεδίου χωρίς βέβαια να είμαι ειδικός, αλλά στέκομαι στην κοινή λογική. Γενικά διαβάζοντας το νομοσχέδιο μου φάνηκε μια προχειρότητα στην σύνταξή του κάτι ανάλογο με τον νόμο 4412/2016 περί προμηθειών του Δημόσιου Τομέα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το λέω αυτό γιατί στο Άρθρο 14 κεφ. Β αναφέρεται η έκφραση «Ελαφρυντικές περιστάσεις». Αυτή η έκφραση είναι καθαρή, κατά λέξη, αντιγραφή του Αγγλικού όρου «mitigating circumstances» που στα Ελληνικά νομικά και δικαστικά χρονικά ονομάζεται πολύ κομψά ως «ελαφρυντικά». Και μόνη αυτή η παράληψη αποδεικνύει ότι το νομοσχέδιο δεν συντάχθηκε από νομικούς, αλλά αν κρίνουμε και από την μεροληψία του εναντίον των ανδρών, γράφτηκε από νεοφεμινίστριες της πολιτικής ορθότητας που έχουν προσληφθεί ως σύμβουλοι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Όπως γράφει ένας σχολιαστής ο κ. Βρασίδας, το νομοσχέδιο είναι «για να μείνει στην ιστορία ως το πλέον μίσανδρο, άδικο και αντισυνταγματικό. Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου καθώς και απόσυρση των “φεμινιστριών” που έχετε στα υπουργεία οι οποίες βάλθηκαν να εξαφανίσουν με όλους τους τρόπους το ανδρικό φύλο και να διαλύσουν την οικογένεια εν ονόματι δήθεν της ισότητας, η οποία τηρείται μόνο για τις ίδιες. Παρακαλώ να λάβετε σοβαρά υπ’ όψη σας την αριθμητική διαφορά των σχολίων και να την σεβαστείτε». Το επιχείρημα του κ. Βρασίδα φαίνεται ότι είναι ορθό γιατί στο άρθρο 99 του κεφαλαίου Δ’ δηλώνεται σαφώς ότι οι δομές για ενδοοικογενειακή βία είναι μόνο για γυναίκες που εκ προοιμίου σημαίνει ότι οι άνδρες είναι οι κακοποιητές. Από πού ακούστηκε αυτό; Και μου κάνει εντύπωση πώς ο νομοθέτης δέχεται αυτή την άποψη; Δεν γνωρίζει ότι ο νόμος πρέπει να διακρίνεται για την ουδετερότητά του και για την αποστασιοποίησή του από συναισθηματικά ή άλλα ψυχολογικά υποβοηθούμενα σενάρια;

Διαβάστε άλλο σχόλιο «28 Δεκεμβρίου 2023, 23:57 | Καίτη Βαχ. Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΛΟ! Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και μίσανδρος. Να εντάξετε την γονική αποξένωση στην ενδοοικογενειακή βία. Πόσες ανδροκτονίες πρέπει να ζήσουμε, πόσες αυτοκτονίες μπαμπάδων ύστερα από την κακοποίηση των ίδιων και των παιδιών τους;
»Αυστηρές ποινές για τους γονείς και ειδικά τις μαμάδες που παρανομούν και δεν αφήνουν τα παιδιά να δουν τον άλλον γονέα. Δεν είναι δυνατόν να καθυστερούν τα δικαστήρια και να παίρνουν μεγάλες αναβολές σε σοβαρές δίκες όπως ασφαλιστικά που αφορούν παιδικές ψυχούλες. Ποσόστωση στις δικαστικές αίθουσες. Το 80% είναι γυναίκες δικαστίνες προκατειλημμένες και μίσανδρες, οι οποίες παραβλέπουν τις όποιες αποδείξεις των ανδρών και τους κακοποιούν μαζί με τους υπόλοιπους συνεργούς δικηγόρους, αντιδίκους.
»Οι υποθέσεις της επιμέλειας των παιδιών πρέπει να προηγούνται και να μην παραμελούνται από τα δικαστήρια. Γρήγορη επίλυση των προβλημάτων. Χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις που είναι εις βάρος των ίδιων των παιδιών».

Στο ίδιο μοτίβο είναι τα περισσότερα σχόλια και άρχισε να αποκαλύπτεται η συγκεκαλυμένη κακοποιητική βία των γυναικών κατά των ανδρών.
Ένα άλλο πρόβλημα που αποκαλύπτει η διαβούλευση, είναι η παραβίαση συμβολαιογραφικών ή δικαστικών αποφάσεων για την επιμέλεια των παιδιών. Στο Κεφ. Β’ άρθρο 26 παρ. 3 αναφέρεται ότι η παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων «μένει ατιμώρητη αν ο υπαίτιος την τέλεσε υπέρ κάποιου οικείου του». Διαβάστε τι σχόλιο κάνει η Κατερίνα. «Ήδη γιαγιάδες, παππούδες και λοιποί συγγενείς παραβιάζουν τις δικαστικές αποφάσεις συνεργώντας σε τέλεση αδικήματος και ψάχνουμε τρόπο να το σταματήσουμε και εσείς αντιθέτως τους ανοίγετε τον δρόμο και τους εξασφαλίζετε ατιμωρησία. Έχετε δει ποτέ σας πατέρα να μην τον αφήνουν οι παππούδες να πάρει το παιδί του για επικοινωνία, ταμπουρωμένοι μέσα σε ένα σπίτι και τα κλάματα του παιδιού που θέλει τον πατέρα του, να ακούγονται σε όλη τη γειτονιά; Αυτούς θέλετε να απαλλάξετε; Να το καταργήσετε άμεσα».

Από την Ελληνική Αστυνομία αναφέρονται περί τις 6.000 παραβάσεις δικαστικών αποφάσεων ανά έτος και είναι ακόμη μια απόδειξη της προχειρότητας του νομοσχεδίου. Μου κάνει εντύπωση πώς άφησε ο Φλωρίδης να του ξεφύγουν τέτοια πράγματα…
Ο κ. Βαγγέλης Τασιόπουλος σχολιάζει γράφοντας ότι «οι στατιστικές δείχνουν ότι ενδοοικογενειακή βία διαπράττεται και από τα δύο φύλα. Μάλιστα, σε μεγαλύτερο ποσοστό διαπράττεται από τις γυναίκες εναντίον των αντρών, αν λάβει κανείς υπόψη του, εκτός από τη σωματική και την ψυχική κακοποίηση και το γεγονός ότι οι άντρες συνήθως δεν αναφέρουν την κακοποίηση που τους γίνεται. Επίσης, οι μητέρες κακοποιούν σε τρομερά μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τους πατέρες, σε παγκόσμια κλίμακα, τα παιδιά. Εκτός αυτού, η συντριπτική πλειοψηφία των μελετών κακοποίησης που καταγράφονται, καταγράφουν αποκλειστικά την κακοποίηση των γυναικών. Για τους άντρες δεν υπάρχουν δομές, δεν υπάρχουν “κουμπιά πανικού”, δεν υπάρχει κανένα μέσο να τους βοηθήσει να προστατευτούν και έτσι δεν καταγράφονται καν οι κακοποιήσεις από γυναίκες προς άντρες. Η βία δεν έχει φύλο. Σταματήστε το ρατσισμό εναντίον των πατέρων. Αυτό το νομοσχέδιο τους θεωρεί αυτόματα κακοποιητές αφαιρώντας τους ντε φάκτο την επιμέλεια των παιδιών, κάτι το οποίο είναι εγκληματικό!!!»

Ακόμη ένα τελευταίο σχόλιο από την κυρία Ελένη Ξανθού: «ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του απαράδεκτου νομοσχεδίου που προάγει και βασίζεται στην έμφυλη διάκριση. Έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 4 του Συντάγματος, στοχοποιόντας τον άνδρα και παρουσιάζει ως θύμα την γυναίκα βάζοντας έτσι βόμβα στα θεμέλια της οικογένειας. Οι άνδρες δεν είναι κακοποιητές, ούτε βιαστές, ούτε γυναικοκτόνοι, όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν οι αποξενώτριες. Αντίθετα είναι εξαιρετικοί μπαμπάδες. Δεν είναι δυνατόν να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι και να ξεχνάμε και να καλύπτουμε την εγκληματικότητα εκ μέρους των γυναικών που έχει γίνει μάστιγα τα τελευταία χρόνια. Σταματήστε να κάνετε διακρίσεις μεταξύ φύλων. Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΛΟ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΩΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ».

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες ανδρών και γυναικών για τα έτη 2014 έως 2022. Ο μέσος όρος αυτοκτονιών για το διάστημα 2014 – 2022 για μεν τους άνδρες είναι 405 και για τις γυναίκες δε είναι μόνο 89!!! Τα στοιχεία αυτά κάτι δείχνουν. Ακόμη βλέπουμε ότι τα εγκλήματα κατά της ζωής ανδρών και γυναικών βαίνουν αυξανόμενα από το 2014 και μετά με μέσον όρο ανδρών τα 471 και γυναικών τα 194.

Εν κατακλείδι λοιπόν ελάχιστα είναι τα σχόλια από γυναίκες είτε θετικά είτε αρνητικά. Σε ποσοστό άνω του 90% τα σχόλια προέρχονται από άνδρες γονείς και αποκαλύπτουν ένα σοβαρό πρόβλημα της στέρησης της επιμέλειας και επαφής του πατέρα με το παιδί του. Αποκαλύπτουν ακόμη το θέμα του μεροληπτικού και λανθασμένου υπολογισμού του επιδόματος διατροφής των παιδιών, δηλαδή δεν λαμβάνεται υπ’ όψη η οικονομική κατάσταση του πατέρα, ενώ λαμβάνονται υπ’ όψη ακόμη και ψευδείς καταγγελίες της μητέρας. Είναι σίγουρο ότι και σε αυτό το νομοσχέδιο έχει βάλει το χέρι της η πολιτική ορθότητα κυρίως στα άρθρα για την ενδοοικογενειακή βία εν αγνοία του Φλωρίδη.

Πήγαινε στην κορυφή