Νίκος Ανδρουλάκης: Γιατί αφήνετε παράθυρο ακαταδίωκτης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30 Μαρτίου, κ. Φλωρίδη;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Ανδρουλάκης: Γιατί αφήνετε παράθυρο ακαταδίωκτης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30 Μαρτίου, κ. Φλωρίδη;

Απάντηση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδη:

Έχει δίκιο ο υπουργός, πρέπει να μιλάμε για όλους τους θεσμούς. Μίλησα μόνο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λόγω και της πρότερης ιδιότητάς μου. Είπα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κ. Υπουργός μίλησε για το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ναι, το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός ανάλογου κύρους και ανάλογης ευαισθησίας. Γι’ αυτό, τον Οκτώβριο του 2023 είχε ψήφισμα που εγκαλούσε την Ελλάδα για την χρήση του Predator. Για να τα λέτε όλα, κ. Φλωρίδη, όχι μόνο ό,τι σας συμφέρει.

Αφού θέλετε να τα ακούσετε ωμά, θα τα ακούσετε.

Αναρωτιούνται, επίσης, στο Ευρωκοινοβούλιο γιατί από τόσα κρούσματα στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, σε υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, στον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, μόνο εγώ προσέφυγα στη δικαιοσύνη. Τι είναι οι υπόλοιποι; Δεν έχουν ευαισθησίες; Τι είναι αυτό που κρατά πολλούς υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, από το να μην πάνε στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη; Αυτό είναι το ερώτημα.

Κλείνοντας, σας ρώτησα στην ομιλία μου κάτι και δεν απαντήσατε. Σας ξαναρωτώ: Γιατί αφήνετε παράθυρο ακαταδίωκτης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30 Μαρτίου, κ. Φλωρίδη;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή