Γιώργος Καραμέρος : Ανατολική Αττική χωρίς αποχετεύσεις ελλείψει κινήτρων για εσωτερικές συνδέσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιώργος Καραμέρος : Ανατολική Αττική χωρίς αποχετεύσεις ελλείψει κινήτρων για εσωτερικές συνδέσεις

Ανακοίνωση Συριζα – Γιώργος Καραμέρος :

Ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην παροχή οικονομικών κινήτρων για εσωτερικές συνδέσεις αποχέτευσης κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος.

Πριν από ενάμιση έτος νομοθετήθηκε η δυνατότητα «να προκηρύσσονται δράσεις για την παροχή οικονομικών κινήτρων σχετικά με τη σύνδεση του εσωτερικού συστήματος αποχέτευσης ακινήτων με το αποχετευτικό δίκτυο του οικείου Δήμου ή της οικείας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης…».

Όπως, όμως, επισημαίνεται στην ερώτηση, η δυνατότητα αυτή δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί. Ήδη από 1/1/2023 έχει ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κορωπίου – Παιανίας και σε κτίρια της περιοχής του Κορωπίου κατασκευάζονται συνδέσεις αποχέτευσης χωρίς παροχή οικονομικών κινήτρων.

Επειδή τα αναμενόμενα οικονομικά κίνητρα είναι απαραίτητα για την επιτάχυνση των συνδέσεων αποχέτευσης καθώς και τη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης ιδιοκτητών κτιρίων & κατοίκων στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, ο βουλευτής Ανατολικής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει πότε προγραμματίζει την έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. και την ενεργοποίηση της δυνατότητας για την παροχή των οικονομικών κινήτρων αλλά και αν προτίθεται να θεσπίσει αναδρομική εφαρμογή των οικονομικών κινήτρων για συνδέσεις που θα έχουν κατασκευαστεί πριν την έκδοσή της Κ.Υ.Α.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή