Θεματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Θεματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Την προηγούμενη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για το καυτό ζήτημα, το οποίο καίει στην κυριολεξία τον οικογενειακό προϋπολογισμό, την ακρίβεια, και για την αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το θέμα. Όπως είπε, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να στηρίξει τα νοικοκυριά, στηρίζει τις επιχειρήσεις οι οποίες αισχροκερδούν. Εμείς έχουμε προτείνει εδώ και καιρό τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής αλλά η κυβέρνηση το αγνοεί, όπως είχε αγνοήσει και πέρσι το πλαφόν στην τιμή λιανικής της ενέργειας που είχαμε προτείνει».

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δανάη Τσάκαλου μίλησε για τη νέα γενιά και η Κατερίνα Καζάνη, βουλευτής Ευβοίας του κόμματος, μίλησε για το δημογραφικό που είναι όχι από τα σοβαρότερα προβλήματα αλλά το πρώτο και μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα της χώρας μας κι έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από όλους.

Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στον δικηγόρο και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καλαντζόπουλο, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για τα εργασιακά ζητήματα και την εκδήλωση έκλεισε ο Ηλίας Κικίλιας, οικονομολόγος, ο οποίος μίλησε για το στεγαστικό πρόβλημα καταθέτοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική κατοικία: ένα πρόγραμμα αντίστοιχο, όπως είπε, αυτών της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. «Δικός μας στόχος, είπε, είναι σε μια τετραετία να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό 150.000 κατοικίες οι οποίες θα ενοικιάζονται σε εργαζόμενους με χαμηλό ενοίκιο.»

Καλά όλα αυτά αλλά αφού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πάει καλά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπό διάλυση, γιατί τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ παραμένουν κολλημένα στο 12%; Αυτό ρώτησα υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος και η απάντησή του ήταν «έλα ντε, αυτή είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου». Αν εκεί στη Χαρ. Τρικούπη ψάχνετε ακόμα τους λόγους και τις αιτίες που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποκτήσει δυναμική ανόδου, τότε μην περιμένετε προκοπή στις Ευρωκλογές.

Πήγαινε στην κορυφή