Ενημέρωση για την Υγιή Γήρανση στα μέλη των ΚΑΠΗ Γαλατσίου, στις 14 Μαρτίου στο «Καμίνι»

ΥΓΕΙΑ
Ενημέρωση για την Υγιή Γήρανση στα μέλη των ΚΑΠΗ Γαλατσίου,  στις 14 Μαρτίου στο «Καμίνι»

Εκδήλωση ενημέρωσης, με θέμα «Υγιής Γήρανση: Μια ματιά από το βραβευμένο ιατρείο Τρίτης Ηλικίας 65+ του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ», θα πραγματοποιηθεί για τα ΚΑΠΗ Γαλατσίου, την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στις 11:00, στο πολιτιστικό κέντρο «Καμίνι», σε συνεργασία με το Πολυδύναμο – Διεπιστημονικό Ιατρείο Τρίτης Ηλικίας του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ.

Το πρώτο καινοτόμο πολυδύναμο διεπιστημονικό εξωτερικό ιατρείο 65+, για ασθενείς Τρίτης Ηλικίας σε Δημόσιο Νοσοκομείο, λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια και έχει ως βασικούς στόχους:
– Την πρωτογενή πρόληψη σύμφωνα με τις εξειδικευμένες διεθνείς οδηγίες για τους ηλικιωμένους ασθενείς.
– Τη σφαιρική αξιολόγηση των πολλαπλών νοσημάτων που συνοδεύουν συχνά τις μεγαλύτερες ηλικίες, την αντιμετώπιση της πολυφαρμακίας, τη στοχευμένη αποσυνταγογράφηση με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα.
– Την εξατομίκευση της θεραπείας ανάλογα με τις συν-νοσηρότητες, αλλά και τις προτιμήσεις των ασθενών και των φροντιστών τους.
– Την πρώιμη διάγνωση των γηριατρικών συνδρόμων και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους, όπως για παράδειγμα: πτώσεις στο έδαφος, γνωσιακή δυσλειτουργία, διαταραχές του ύπνου, διαταραχές της θρέψης, αστάθεια, παθολογικά κατάγματα.
– Τη διασύνδεση της ιατρικής περίθαλψης με τη νοσηλευτική φροντίδα και την ψυχοκοινωνική συμπεριφορά
– Την εκπαίδευση και την παροχή στήριξης των ασθενών και των φροντιστών τους.
– Τη βελτίωση της συμμόρφωσης.
– Τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
– Τον τακτικό έλεγχο και παρακολούθηση με σκοπό τη μείωση νοσηρότητας και της θνητότητας.
Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των βασικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη γήρανση και θα αναφερθούν αναλυτικά οι τρόποι πρόληψης αυτών από ομάδα ιατρών που στελεχώνουν το ιατρείο 65+.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή