Μανώλης Χριστοδουλάκης: Η κυβέρνηση, άνευ σχεδίου και με ευχολόγια, θα λύσει το θέμα της ανακύκλωσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μανώλης Χριστοδουλάκης: Η κυβέρνηση, άνευ σχεδίου και με ευχολόγια, θα λύσει το θέμα της ανακύκλωσης

Ανακοίνωση Μανώλη Χριστοδουλάκη, Βουλευτή Αν. Αττικής & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Περιβάλλοντος για την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος στην ερώτηση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την ανακύκλωση:

Διαβάζοντας κανείς τις απαντήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης στην ερώτηση που κατέθεσε στις 29 Ιανουαρίου 2024 η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την κατάρρευση της ανακύκλωσης στην Ελλάδα, καταλήγει σε ένα θλιβερό συμπέρασμα: ότι αποτελούν ένα μίγμα ευχολογίων και υποσχέσεων για το μέλλον, αναγνωρίζοντας έμμεσα την υφιστάμενη προβληματική κατάσταση, την οποία ομολόγησε πρόσφατα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Γραφάκος.

Αναφορικά με το τέλος ταφής, το Υπουργείο αναμασώντας το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο ουσιαστικά εμμένει στη διατήρηση της τιμωρητικής λογικής έναντι των Δήμων, χωρίς την παραμικρή έμπρακτη ανταπόδοση οποιασδήποτε ουσιαστικής βοήθειας προς αυτούς, είτε σε μέσα, είτε πόρους.

Τέλος, προκαλεί εντύπωση η ομολογία υποστελέχωσης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, αλλά και η πρόθεση εμπλοκής ιδιωτών στην άσκηση του εποπτικού και ελεγκτικού ρόλου του Οργανισμού, επιβεβαιώνοντας την πάγια πρακτική της κυβέρνησης που πρώτα υπονομεύει την βέλτιστη δυνατή λειτουργία δημοσίων φορέων και οργανισμών και έπειτα αναζητά την αρωγή του ιδιωτικού τομέα υπό τη μορφή «outsourcing».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα εμμείνει στον διαρκή πολιτικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο των πεπραγμένων του Υπουργείου στον χώρο της ανακύκλωσης, με στόχο την αποτελεσματικότητα, την διαφάνεια και τη λογοδοσία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή