Πάυλος Χρηστίδης : Η Γαύδος δεν πρέπει να γίνει Λαμπεντούζα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάυλος Χρηστίδης : Η Γαύδος δεν πρέπει να γίνει Λαμπεντούζα.

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη, Βουλευτή B3 Ν. Τομέα Αθηνών & υπεύθυνου Μεταναστευτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

Η Γαύδος δεν πρέπει να γίνει Λαμπεντούζα. Η Κρήτη δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της στη διαχείριση της νέας προσφυγικής- μεταναστευτικής κρίσης που εξελίσσεται στα νότια θαλάσσια σύνορα της χώρας.
Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα σε όλα τα επίπεδα. Πέρα από την αυτονόητη ενίσχυση σε στελέχη και υποδομές, η «διεθνοποίηση» του ζητήματος είναι επείγουσα ανάγκη. Ήρθε η ώρα να δοκιμαστούν στην πράξη οι ευρωπαϊκές διακηρύξεις περί αλληλεγγύης και συνεργασίας – υποστήριξης με τα κράτη διέλευσης των μεταναστών – προσφύγων. Ήρθε η ώρα για πραγματική διαβούλευση και συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Κρήτης.

Η αλλαγή των προσφυγικών διαδρομών, που δεν είναι τελείως αναπάντεχη αφού οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι από καιρό γνωστές, βρίσκει τη χώρα απροετοίμαστη, χωρίς σχέδιο και οικονομικούς πόρους για να την αντιμετωπίσει.

Ευθύνη της κυβέρνησης είναι να λάβει τα μέτρα που απαιτούνται, ώστε η νέα προσφυγική – μεταναστευτική κρίση να μην μετατραπεί σε ανθρωπιστική, κοινωνική και οικονομική σε βάρος των προσφύγων και του τοπικού πληθυσμού.

Το πάθημα της διαχείρισης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να γίνει μάθημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή