ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής : Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σύνδρομο Down

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής : Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σύνδρομο Down

Ανακοίνωση του Τομέα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σύνδρομο Down:

Το Σύνδρομο Down αφορά ένα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς με αυτό γεννιούνται περίπου ένα στα 700 μωρά κάθε χρόνο των οποίων επηρεάζεται η δυνατότητα μάθησης, τα φυσικά χαρακτηριστικά ή η υγεία.

Εκτός από τα θέματα υγείας που υπάρχουν στα άτομα με «τρισωμία 21», αυτοί και οι οικογένειές τους έρχονται πολύ συχνά αντιμέτωποι με το κοινωνικό στίγμα, την αδυναμία εκπαίδευσης, τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Στην Ελλάδα των πολλαπλών κρίσεων, τα προβλήματα είναι πολύ πιο έντονα, ενώ η διεκδίκηση για ίσα δικαιώματα και ένταξη στην κοινότητα τόσο από τα άτομα με Σύνδρομο Down αλλά και από τις οικογένειές τους, παραμένει βασικό ζητούμενο, με τον κίνδυνο φτώχειας και αποκλεισμού λόγω της αναπηρίας να τους απειλεί άμεσα.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, πιστεύουμε αταλάντευτα στον τερματισμό των στερεοτύπων, γεγονός για το οποίο τα άτομα με σύνδρομο Down και οι οικογένειές τους παλεύουν άοκνα, επιτυγχάνοντας μικρές και μεγάλες νίκες, καθώς όλο και περισσότεροι εξ αυτών εντάσσονται στην εκπαίδευση και σε χώρους εργασίας, και συνεπακόλουθα στην κοινωνία. Στεκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας στο πλευρό των αγωνιστών της ζωής και διεκδικούμε μαζί τους τα αυτονόητα.

Πήγαινε στην κορυφή