Πολεμικό Ναυτικό: παρελήφθησαν τα πρώτα τρία νέα ελικόπτερα Romeo

ΕΛΛΑΔΑ
Πολεμικό Ναυτικό: παρελήφθησαν τα πρώτα τρία νέα ελικόπτερα Romeo

Το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε τρία νέα ελικόπτερα τύπου Romeo MH-60R Seahawk. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

Η αξία του προγράμματος ξεπερνά τα 550 εκατομμύρια δολάρια. Τα ελικόπτερα Romeo προσφέρουν ξεχωριστές δυνατότητες σε αυτόν τον νέο τρισδιάστατο χώρο μάχης των ναυτικών συγκρούσεων της εποχής μας.
Σημαντική είναι και η διαλειτουργικότητα των νέων αποκτημάτων μας με άλλες μονάδες του Πολεμικού μας Ναυτικού -και τις φρεγάτες Belharra, φυσικά, που από το 2025 θα αρχίσουν να εντάσσονται στον στόλο μας.
Σημαντική επίσης είναι και η συμβατότητά τους με τον αεροναυτικό εξοπλισμό των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, ένα στοιχείο που ενδυναμώνει τον ρόλο της πατρίδας μας ως πυλώνα περιφερειακής ασφάλειας σε όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Και μαζί με τα ήδη υφιστάμενα 11 Aegean Hawk ελικόπτερα, τα οποία το Ναυτικό μας τα πετά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, θα διαθέτουμε σύντομα 18 “κυνηγούς” υποβρυχίων, επιτρέποντας έτσι στη Ναυτική Αεροπορία μας να επιτελεί ακόμα πιο αποτελεσματικά την ιερή αποστολή της να κρατά ελεύθερες και ακέραιες τις θάλασσές μας.
Τα ελικόπτερα Romeo μπορούν παράλληλα να συμμετέχουν και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά, εφόσον και αυτό χρειαστεί, και σε δράσεις που αφορούν την Πολιτική Προστασία.
Και παρά την ηρεμία που, ευτυχώς, επικρατεί τώρα στο Αιγαίο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι εξ ανατολών γείτονές μας επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό πρόγραμμα. Επιβάλλονται, συνεπώς, οι προσεγγίσεις, όμως, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις.

Όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς, μένοντας προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει πάντα την ειρήνη, το Διεθνές Δίκαιο και τη συνεργασία, ταυτόχρονα όμως και σε διαρκή επιφυλακή για την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων. Στην ψύχραιμη γραμμή που αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί εδώ και σχεδόν μια πενταετία: στη γραμμή του πατριωτισμού της ευθύνης, χωρίς ακραία συνθήματα, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με σχέδιο, με πράξεις, με απτά αποτελέσματα.

απο ενημερωτικό Νίκου Παπαθανάση

Πήγαινε στην κορυφή