Τίποτα το καινούργιο

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Τίποτα  το καινούργιο

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων και στη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου για το Παλαί Γαλατσίου και για την πρόταση, όπως ακούγεται, που έχει καταθέσει η ΑΕΚ για την παραχώρηση του ακινήτου.

Η απάντηση ήρθε από τον υφυπουργό Αθλητιμού Σταύρο Κοντονή, ο οποίος αφού αναλύει το ιδιοκτησιακό καθεστώς καταλήγει:
«Με την υπ’αριθμ. 247/4-3-2014 απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ 571/Β/7-3-2014) μεταβιβάστηκε και περιήλθε χωρίς αντάλλαγμα στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, μεταξύ άλλων, το ακίνητο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, έκτασης 92.807 τ.μ., σύμφωνα με τους τίτλους κτήσης και 91.101 τ.μ. σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση, με όλα τα υφιστάμενα κτίρια, εγκαταστάσεις, συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτού.
»Πρέπει να επισημανθεί ότι, στο πλαίσιο των γενικότερων σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ, δρομολογείται – όπως πληροφορηθήκαμε από τα αρμόδια στελέχη του Οργανισμού – προκήρυξη για την παραχώρηση – αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου.
»Όπως συνάγονται από τα παραπάνω, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν έχει ιδιοκτησιακή σχέση με το συγκεκριμένο Ολυμπιακό Κέντρο. Ωστόσο, όπως κι εσείς αντιλαμβάνεστε, πρωταρχικό μέλημα του Υπουργείου αποτελεί η δυνατότητα χρήσης και αξιοποίησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας για τους σκοπούς για τους οποίους οικοδομήθηκαν. Θα ήταν προσβολή απέναντι στους Έλληνες φορολογούμενους να περιπέσουν σε περαιτέρω αχρησία ή να γίνουν δραστικές αλλαγές στις χρήσεις τους. Ως εκ τούτου, και για το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου που μπορεί να υποβάλλει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα της Πολιτείας.»
Η απάντηση αυτή έγινε αντικείμενο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου από τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Κιούπη, ο οποίος πολύ αργά ανακάλυψε ότι το Παλαί είναι για πώληση ή καλύτερα για αξιοποίηση, όπως λέει το ΤΑΙΠΕΔ. Η θέση του Ταμείου, φίλε Χρήστο, είναι ίδια από τότε που έγινε ιδιοκτήτης του ακινήτου και δεν είναι άλλη από αυτήν που διατυπώνεται στην απάντηση του κ. Κοντονή.
Η ίδια απάντηση είχε δωθεί και σε μένα από το ΤΑΙΠΕΔ τον Ιούλιο του 2015, σε επικοινωνία που είχα μαζί τους, όταν με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου συστήθηκε το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Δεν αποτελεί επομένως νέα εξέλιξη η θέση του ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση του Παλαί.


Μετά τις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες,
η Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων που γνωρίζαμε
μέχρι τώρα μάλλον οδεύει προς το τέλος της.


Πάντα  οι ίδιοι

Την προηγούμενη Κυριακή το πρωί, πραγματοποιήθηκε από τον ΣΠΑΤ (Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων) σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου και τη «Δράση», αναδάσωση στα βόρεια του Λόφου του Κόκκου και στο κομμάτι το οποίο είχε καεί πέρσι από μια μικρής έκτασης πυρκαγιά.

Και να μην πήγαινα, θα μπορούσα άνετα να σας περιγράψω τι έγινε και ποιοί ήταν, ανασύροντας από το αρχείο του «Παλμού» κάποια στοιχεία από προηγούμενη αναδάσωση.
Τα πρόσωπα πάντα τα ίδια. Υπάλληλοι του Δήμου Γαλατσίου, τα μέλη της «Δράσης», τα λυκόπουλα από τη Λέσχη Προσκόπων, κάποιοι λίγοι πολίτες του Γαλατσίου η ευαισθησία των οποίων για το περιβάλλον είναι διαχρονική και τέλος αυτοί που πάνε για τις φωτογραφίες. Η κοινωνία της πόλης μας, οι σύλλογοι, πολιτιστικοί, αθλητικοί, εθελοντικοί, απόντες. Τα σχολεία το ίδιο.
Απών ήταν και ο Κώστας Καλεσάκης αλλά αυτός ήταν δικαιολογημένος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή